@Hexmage960, post #59
@teh_KaiN, post #61
EDYT: Wiem że Ci truję z tym githubem ale truć będę. Łatwiejsza dostępność kodu, możliwość znalezienia Twoich wypocin przez zagraniczniaków i wiele innych bonusów. No i ktoś Ci może podrzucić jakąś fajną zmianę pull requestem, którą albo sobie zatwierdzisz i włączysz do kodu albo nie.
@Hexmage960, post #63
@jarokuczi, post #64
Jeśli planujesz kariere programisty to git, branche, diffy, pull requesty, cherry picki i inne clony powinny Ci być nie straszne, wręcz są wymagane. Uczestnictwo w projektach open source też przez wielu pracodawców jest dodatkowym atutem. Bo jak na dłoni widać co potencjalny pracownik potrafi lub dodatkowo, jeśli to duży projekt, jak pracuje w zespole.
@jarokuczi, post #64
@Hexmage960, post #66
@Hexmage960, post #66
@Hexmage960, post #63
Ja chciałbym rozwijać kod po swojemu, i najlepiej zrobić biblioteczkę z tego, by inni amigowi programiści mogli korzystać z dobrodziejstw opracowanych przeze mnie funkcji, ale nie martwili się o rzeczy techniczne.Tym bym się nie przejmował. Wstawisz kod a i tak się nie doczekasz ani jednego pull requesta. Osoby, którym się wydaje, że wstawiając kod jakiegoś amigowego projektu na GitHuba pozyskają tabuny współprogramistów, żyją złudzeniami.
@Krashan, post #71
@teh_KaiN, post #72
@jarokuczi, post #69
I tu nie chodzi mi o wydajność scenową, bo pewnie najlepsza prędkość jest jak się go wplecie w resztę okolicznego kodu, ale do gier i innych zastosowań gdzie te parę % wydajności nie robi różnicy.
@BULI, post #75
Postaram się w najbliższym czasie wyciągnąć swoją A1200 z Fastem i zobaczyć jakie będą wyniki
@Hexmage960, post #77
@jarokuczi, post #78
Zaletą biblioteki współdzielonej dodatkowo rozwijanej jako open source jest to, że każdy będzie mógł skompilować po swojemu i dalej rozwijać jeśli Tobie z jakiegoś powodu się odwidzi.
@Hexmage960, post #79
@Hexmage960, post #79
nie jestem takim zagorzałym fanem idei open source, jako że to właśnie porty - te niechlujne - ściągnęły nieszczęście na takie systemy jak AmigaOS4, wymuszając na użytkownikach kupowanie dużo droższego sprzętu, niż w rzeczywistości jest wymagany dla danego oprogramowania
@Hexmage960, post #59
Tymczasem oto linki do:
kodu nowej wersji
źródła programu testującego
samego programu testującego
@Hexmage960, post #79
Tak na marginesie, to ja nie jestem takim zagorzałym fanem idei open source, jako że to właśnie porty - te niechlujne - ściągnęły nieszczęście na takie systemy jak AmigaOS4, wymuszając na użytkownikach kupowanie dużo droższego sprzętu, niż w rzeczywistości jest wymagany dla danego oprogramowania.
@skipp, post #82
Hex, coś popsułeś ;) Teraz jest wolniej na Vampire :D
@skipp, post #86
@Hexmage960, post #87
@xray, post #88
Amiga do 3D się nie nadaje i tyle.
@Hexmage960, post #87
Być może moja optymalizacja nie wpłynęła zbytnio na wynik na karcie Vampire