kategoria: Muzyka
[#601] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@nogorg, post #600

Ha, ha - sympatyczna "rzeĽnia" OK
[#602] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@BULI, post #601

[#603] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@mrcha_67, post #546

Ostatnio kupiłem paczkę dyskietek. W¶ród nich było kilka dyskietek "moduły". Zgrałem, spakowałem i wrzucam. Może to bardzo znane moduły, a może kto¶ wła¶nie którego¶ szukał? Miłego słuchania
link
[#604] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@nogorg, post #600

Dzisiaj bez tradycyjnego linka do Youtube, bo nie ma tam kawałka, który chciałem wkleić. A jest to "Raver's Trance" autorstwa Antica (PL). Za to podaję link do jego profilu na AMPie, bo jest tam tylko siedem modków, a każdy na swój sposób ciekawy. Z tego co widzę to stworzył je w latach 1994-1996.

Link do AMPa
[#605] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@nogorg, post #604

Podaj±, że z naszego łez padołu zeszło się znanemu francuskiemu muzykowi Maf'owi. Nie pozostaje nic innego jak uhonorować ten fakt symboliczn± chwil± ciszy i kilkoma chwilami jego modków.

1
[#606] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@nogorg, post #605

The Warlock - Guitarous

1
[#607] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@nogorg, post #606

Dzisiaj moduł z doł±czonym do niego intrem (bo czemu nie, skoro daj±?) z 1995 roku. Ciekawostk± jest to, że to jeden z tych rzadkich utworów, które robi± dobry użytek z amigowej stereofonii.

Maza - Bonampak

[#608] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@nogorg, post #607

Shout - Spiral Mechanism (1995)

[#609] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@nogorg, post #608

Ok, ponieważ trochę znudziło mi się cedzenie pojedynczych kawałków to dzisiaj taki półgodzinny secik z jesiennych kawałków dla zwolenników depresji i fanów smutaskowania.

W seciku s± same czterokanałowe kawałki. Chyba wszystkie sprzed 1995 roku. Minimalna ingerencja w brzmienie, lekkie wyrównanie tu i ówdzie.
[#610] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@nogorg, post #605

Bardzo smutna wiadomo¶ć z Mafem, bo chyba ktokolwiek lubi mody to musiał prędzej na niego wpa¶ć i co¶ polubić.
Miał swój styl, aspartame.mod i !Bao!Bao.mod s± w paczce moich ulubionych :(
Jako¶ inaczej jego mody brzmi± po tym newsie :(
[#611] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@Ralpheeck, post #610

ELYSIUM JESTER -daje rady dalej po 30 latach ;)

Ten też spoko:

Stardust Memories by Jester.

Ostatnia aktualizacja: 15.10.2022 09:35:31 przez Hubez
1
[#612] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@Hubez, post #611

1
[#613] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@Easy_Rider, post #612

¦wietny "secik" OK
[#614] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@BULI, post #613

JazzCat - Electric City:

[#615] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@nogorg, post #609

Dokładnie 30 lat temu odbywało się The Party 3 i to chyba dobra okazja, żeby przypomnieć sobie tamto music compo. Było niezłe. Sporo kawałków gitarowych - blues, rock, funk, wygrał oczywi¶cie miszcz Moby (miażdz±ca przewaga).

Playlista:

00:00 Defined as a Mess by Jason / Lemon. (6th place)
01:52 Jammin' in the Wind by Braintumour and Heywood / Stone Arts (8th place)
05:17 Elekfunk by Moby / Sanity (1st place)
08:17 Fuckthenons by Chromag / DCS (11th place)
09:57 Blow-up by Arios & Feyd / Delight (3rd plaxe)
11:53 Hideaway Blues by Chorus & Sid / Razor 1911 (2nd place)
13:46 Banana Split by Dizzy / CNCD (24th place)
15:16 Defloration by Emax / TRSI (17th place)
18:29 No corners by The Master / Silents DK (9th place)
21:45 World of Spirits by Sowel & Prime / Razor 1911 (10th place)
23:54 A Shade in Waiting by Fash / Indy (12th place)
28:38 Kenmare River by Doh / Cryptoburners (4th place)

Ostatnia aktualizacja: 28.12.2023 14:25:25 przez Jazzcat
2
[#616] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@Jazzcat, post #615

30 lat... co to jest w amigowym ¶wiecie. Raptem 2-3 obietnice temu.
Przypomnieć to sobie nie przypomnę (bo dopiero w 1994 kupiłem Amigę), ale jako¶ The Party 93 często się gdzie¶ przewijało tak jakby było jakie¶ wyj±tkowe. Nigdy nie sprawdzałem dlaczego miałoby być wyj±tkowe ale już po music compo widzę dlaczego. Absolutnie legendarne utwory, które słuchało się wiele razy i zawsze bez ¶wiadomo¶ci, że konkurowały ze sob± na jednej imprezie.
Przy okazji zerkn±łem też jakie dema wtedy wystawiono i jeszcze bardziej zrozumiałem dlaczego było to wyj±tkowe party. Pierwsze cztery dema absolutnie kultowe (chociaż może nie w tej kolejno¶ci).
1
[#617] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@MDW, post #616

Yep, sporo fajnych rzeczy się wtedy ukazało. Na The Party 3 wystawiali również Polacy - interka Investation i Alchemy na wysokich miejscach. Niewiele zabrakło, a demo Impulse 2 też by poszło w compo, ale z tajemniczych powodów tak się jednak nie stało (będzie o tym w kolejnym odcinku historii amisceny!).

A jak kto¶ chce poczuć klimat to tu filmik z TP3 - s± fragmenty konkursów, m.in. intro compo (widać fragment prodki Investation) i music compo:

1
[#618] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@Jazzcat, post #617

Adventure by Sebek (jeden z modułów zawartych w zinie Necronomicon#1)

http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=44360

Nadaje dobry klimat podczas czytania ok, racja
[#619] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@karolb, post #618

Jako że nadchodzi czwarta czę¶ć kultowego filmu, no to:

DJ Metune - Axel F

super
[#620] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@karolb, post #619

Chyba najlepsze odwzorowanie oryginału, jakie słyszałem na 4 kanałach.OK
Pierwsz± bardzo dobr± wersję wersję słyszałem bodajże w pierwszej połowie 90-tych.
Ale ta jest "simple the best".szeroki u¶miech
[#621] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@Gandalf, post #620

A przy okazji. Dzisiaj przypomniałem sobie ¶wietn± wersję Ucieczki z Tropiku w wykonaniu XTD.OK
XTD masz jak±¶ bardziej "rozbudowan±" wersję?
Bo ta jest rewelacyjna, ale...
[#622] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@Gandalf, post #621

Jak co roku pora przypomnieć kilku naszych muzyków, którzy scenuj± już po tamtej stronie...

Axel D. - Helping Hands

Accord - Hullabaloo

Bartman - EMC Chiptune #03

Przy okazji zapraszam do lektury od¶wieżonej wersji Scenowego requiem.
6
[#623] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@Jazzcat, post #622

Mija wła¶nie 30 lat od Gelloween party i z tej okazji przypomnimy sobie moduł "Temptation" X-Ceeda z trzeciego miejsca. Kawał ¶wietnej melodii, dobry aranż, inteligentne ł±czenie sekwencji z trackerowym dzierganiem - po prostu znakomity mod.
[#624] Re: Fajny moduł dzi¶ słyszałem

@Jazzcat, post #623

Mam ten mod na dysku od forever czyli od jego powstania. Snoopy rulezuje
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane s± tzw. cookies (ciasteczka). Służ± ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jeste¶my zobowi±zani do poinformowania Cię o tym w wyraĽniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przegl±darki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem