Kojarzy ktoś czy to jakiś rip/sampling utworu komercyjnego? Bo trochę na taki wygląda. Koleś napłodził stertę dziadostwa, ale ten jeden kawałek mu wyszedł podejrzanie składnie.
Jak se komorodowcy tak narobili to niech się oni teraz nad tym głowią ;). Mnie zastanawia coś innego po przeoraniu sporej części Modlanda... Zakładając, że bierzemy pod uwagę utwory mające jakąś tam muzyczną wartość, ale bez specjalnego wybrzydzania to z jakim procentem modułów mieliśmy szansę mieć styczność. Chodzi mi o rzeczy czterokanałowe. Jak próbowałem oszacować ile mogłem mieć zgromadzonych modułów na dysku kiedyś, zanim zaczęły mi się tam pojawiać różne wielokanałowe formaty to tak pi razy oko wychodziło mi że mogłem mieć nie więcej niż 200-300 MB. Ile to na sztuki było nie mam pojęcia. Teraz odsiałem już jakieś 1,5 GB co daje ponad 8000 sztuk. Fakt, że jest w tym sporo kawałków z okresu późniejszych lat '90 (zresztą za ten zakres już wyjechałem), kiedy muzycy już często nie szczypali się z objętością i kawałki nieraz mają po ~1 MB albo i więcej, ale jakby nie patrzeć wychodzi mi, że sporo utworów pozostawało poza zasięgiem normalnego słuchacza/zbieracza modków. Nie mam pojęcia ile przeciętnie inni ludzie mieli w swoich zbiorach.
Jakiś kawałek zostawię, żeby nie było, że nie było.
Istnieje przypuszczenie że liczba wypuszczonych na świat modułów nigdy nie zostanie policzona i to nawet pi razy oko :> W każdym razie faktycznie mamy w czym przebierać.
No nie zostanie policzona, ale może zostać oszacowana. Ja na tę chwilę strzelałbym bardziej w jakieś 10, 20, moooże 30 tysięcy niż np. 100 tysięcy. Przy dość specyficznych założeniach oczywiście.
Doceniam wybór. W zeszłym roku jak tutaj było głośno o XTD w związku z jego AMA (btw, super wywiad) wróciłem do słuchania jego modów, niektórych po 20 latach i...
klimat prawdziwej Amigi na czterech kanałach. Nic się nie zestarzały. Czasami ciężko się czyta ówczesne ziny, ale dobre demka i mody nic nie tracą.
Prawdziwie światowy poziom i nieprzeciętny talent.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.