[#1] Bittboy / Pocket GO i Emulacja Amigi?
Czy ma z was ktoś tą Konsole: Bittboy lub Pocket GO ?
Po wgraniu nowej Firmware jest tez C64 i Amiga Emulator.
Chciałem tutaj znaczyć że Bittboy lub Pocket GO ma juz wgrane Emulatory jak np.: DosBox, Nes, SNES, GB, GBC, GBA, Stella, Sega Mega Drive, PlayStation 1.

Moje pytanie do was: Jak radzi sobie Bittboy lub Pocket GO z Amiga emulatorem (uae4all)?

Pozdrawiam
[#2] Re: Bittboy / Pocket GO i Emulacja Amigi?

@olafmi, post #1

Ja mam tą konsole i muszę przyznać że działa to nie za dobrze. Emulator często się wyłącza bez podania przyczyny. Kontrola tych wszystkich pirackich dodatków przed grami jest bardzo utrudniona z uwagi na brak myszy czy klawiatury. Mogę później nagrać film i pokazać jak to wygląda.
[#3] Re: Bittboy / Pocket GO i Emulacja Amigi?

@jarokuczi, post #2

Dzięki za odpowiedz. Było by super gdybyś nagrał jakiś Filmik.

Pozdrawiam
[#4] Re: Bittboy / Pocket GO i Emulacja Amigi?

@olafmi, post #3

Poniżej krótki filmik pokazujący co i jak:
[#5] Re: Bittboy / Pocket GO i Emulacja Amigi?

@jarokuczi, post #4

Dzięki za super Filmik!

A jak tam jest z grami które są dosyć szybkie jak np.: Sensible Soccer. Czy Bittboy spowalnia? Lub z grami typu point and click? Mam na myśli emulacja Myszki.

Pozdrawiam
[#6] Re: Bittboy / Pocket GO i Emulacja Amigi?

@olafmi, post #5

Jeśli chodzi o myszkę i point&click to chyba nie grywalne kompletnie, mogę później sprawdzić i nagrać kolejny film ale to po weekendzie dopiero. Co do dynamicznych gier to próbowałem lotusa odpalać ale ten się wywala podobnie jak chaos engine.
[#7] Re: Bittboy / Pocket GO i Emulacja Amigi?

@olafmi, post #1

Mam Bittboy PocketGo i jest emulacja klawiatury i myszki - trzeba wcisnąć odpowiednio przycisk L (myszka) lub R (R). Sama emulacja akurat w mojej opinii znośna, ale zależy od gry. Jakieś platformówki czy wyścigi, spoko, w SWOS też da się pograć.
[#8] Re: Bittboy / Pocket GO i Emulacja Amigi?

@olafmi, post #1

Kliknij na moją stronę na FB i na poniższy filmik, który nagrałem niemal tuż po jej otrzymaniu.
Tu kilka z moich pierwszych wrażeń
Tu trochę więcej ;) Pocket go 2 w kilku słowach. I zdjeciach

[url=www.facebook.com/stronanikogo]Kulturalnie o grach video[/url]
[#9] Re: Bittboy / Pocket GO i Emulacja Amigi?

@michalmarek77, post #8

"Ergonomia urządzenia, ekran, świetne przyciski robią z PoocketGo tak absurdalnie wygodną maszynę, że nie potrafię przestać się nią bawić."

czasem odnosze wrazenie, ze faktycznie zyjemy chyba w jakichs rownoleglych swiatach pomysł
[#10] Re: Bittboy / Pocket GO i Emulacja Amigi?

@selur, post #9

Cóż, drogi Selurze, polecam samemu wziąść w dłonie i sprawdzić.
Pocket Go 2 to może i jest tania zabawka ale ma w sobie tyle wdzięku, że nie sposób jej nie uwielbiać.
I tak, to jest absurdalnie wygodna zabawka, od której trudno się oderwać.
Skądinąd, nie sądzę byś kiedykolwiek miał do czynienia z tak świetnym ekranem, w 320x240.
Dla rzeczy, które natywnie korzystają z tej rozdzielczości, w 4:3, nie ma niczego lepszego (za wyjątkiem CRT ;). Tak, nawet ekrany najnowszych S20, Vity, iPadów, które mają kosmiczne parametry nie mają co stawać w szranki z tym co swym ekranem prezentuje ta zabaweczka.
[#11] Re: Bittboy / Pocket GO i Emulacja Amigi?

@michalmarek77, post #8

Witam,

czy Pocket Go V2 ma ten sam Emulator Amigi który jest w Pocket Go V1 (UAE4ALL release 1) czy jakiś nowszy?

Pozdrawiam

Ostatnia aktualizacja: 08.06.2020 17:02:04 przez olafmi
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem