[#1] Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE
Witam serdecznie.

W przypływie zachciewajki i dla poprawy humoru - zakupiłem sobie Maszynę Czasu .

https://www.toad.es/en/retroconsoles/time-machine-v3-by-toad-retroconsole/78/41

w której siedzi

Raspberry-Pi 3B+: Processor Broadcom running at 1.4 GHz - 64-bit quad-core - 802.11a 5Ghz Wireless LAN - Bluetooth 4.2 - Dual core Multimedia co-processor - 1 GB LPDDR2 memory.

Wicie jestem zupełnym laikiem w sprawie RetroPie czy Emulation Station, ale spodobała mi się możliwość posiadania tylu "retro srzętów" w jednym dobrze wykonanym dżoju i do tego z możliwością podpięcia pod HDMI. A jakbym chciał sobie składać od zera jakieś retropie to pewnie konfigurowałbym to przez rok... Do rzeczy.

Sprzęcik przyszedł i jest bardzo fajny. Gała i przyciski pięknie chodzą, multum emulatorów, wszystko piknie skonfigurowane, filtry graficzne udające stare TV... MAME, SNES, Meagadrive, PS1 i inne cholery chodzą idealnie, z wyjątkiem...

No własnie.

AMIGI. Jest tam emulator UAE4ARM, też skonfigurowany, wrzuconych trochę adfów, sam dorzuciłem też kilka, naciskam FIRE i mogę grac. Tylko, że niestety nie chodzi on z prędkością porównywalną do Przyjaciółki. Brakuje tej świetnej płynnośći. Pobawiłem się troche jego konfiguracją i zauważyłem, że bez dźwięku - to zasuwa niczym Amiga - superpłynnie, a jeżeli włączę dźwięk w jakiejkolwiek jakości - rozgrywka traci na płynności. Oczywiście jest grywalnie, ale minimalnie bardziej skokowo. Mnie to irytuje. testuję działanie tego emu na Shadow of The Beast.

I teraz moje pytanie - czy można skonfigurować ten emulator (co włączyć, co wyłączyć) - aby chodziło to płynniutko? Czy może jest jakiś inny, lepszy emulator Amigi na RetroPie. Jeżeli jest to jak go podmienić?

Jeżeli ktoś z was byłby na tyle uprzejmy, żeby mi pomóc, wytłumaczyć jak laikowi - jak to zrobić (podmienić ten emulator) to byłby wdzięczny. Dokupiłem do tej niby Maszyny Czasu klawierke i myszkę i teraz przynajmniej mogę zmieniać opcje w tym EMU. Na razie to umiem głównie dorzucać gry do tej Maszynki Czasu (RetroPie) - i pierwszy raz mam RetroPie w rękach.

Czy UA4ARM - da się dobrze skonfigurować na sprzęcie jak wyżej? Czy może za słabe RetroPie tam siedzi? A może inny emulator? Fajnie by było mieć też w tym pudełku najlepszą grotekę na Przyjaciółkę...

Pozdrawiam i proszę o pomoc.

Ostatnia aktualizacja: 19.01.2019 21:03:14 przez RetroBorsuk
[#2] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@RetroBorsuk, post #1

[#3] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@Dorian3d, post #2

No pasuje hehe! Wójt kiedyś powiedział, że dla mnie retro gry to religia hehe. Ale nie odbiegajmy od tematu...
[#4] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@RetroBorsuk, post #3

Tos trafil ^^
Zmien emulatora z uae4arm na "amiberry" tym emulatoremm mozna elegancko odpalac gry .lha "preinstalled whdload" prosto z menu retropie/emulation station.
Aby to zrobic wiadomo trza miec polaczenie z internetem. Ustawic mozesz wchodzac do opcji w retropie
Pozniej wybierasz w opcjach "retropie setup" i najpierw aktualizujesz retropie script, a potem szukasz amiberry w bodajze "install optional packages" jak znajdziesz amiberry to klikasz na "install from source" (nnajnowsza wersja)

Jqk jiz wszystko soe git poinstaluje to restart rpi, przesylasz gierke .lha preinstalled fo katalogu rom - gierki znajdziesz tutaj https://the-eye.eu/public/rom/Amiga/WHDLoad%20Collection/ (jezeli niemozna podawac takich linkow zaro skasuje), wlaczajac gre naciskaj przycisk odpowiadajacy jako A Button i wyskocza opcje, wchodzisz w ten pierwszy czyli default emulator for roms i wybierasz Amiberry, pozniej launch i gotowe :) odpala sie amiberry i wsio !

Co do samej emulacji to narazie tylko jim power baaaaardzo zwalnia bo az do 25fps, niektore demowki tez zwalniaja ...

A w skrocie to ogarnij laptopa z czytnikiem kart, 1x karta sd 8gb i pendrive 64gb i na scapie wgram ci mój fajni skonfigurowany system (pewnie widziales na retronizacji moja amigaPi) i mnostwo gier na chyba kazdy 8/16 bit ^^
[#5] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@sajdor, post #4

Chciałem coś natychmiastowego. Włączam, pyk joyem i już gram sobie we wszystko. Popatrzę na to Amiberry czy to ogarnę. Najwyżej to RetroPie będzie mi służyć do salonówek i konsol, zaś najlepsza do Amigi będzie Amiga cd32 ze składankami gier i tyle . Czyli po staremu.

A masz na Pie: Finalburn Alpha (do shmupów Cave) oraz całe Neo Geo i CPS1 i 2? To bym przyjął.
[#6] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@RetroBorsuk, post #1

Miałem te same spowolnienia w podobnej konfiguracji RetroPie z Emulation Station. Spowalniało mi to nawet nie przy Amidze, ale już przy emulacjach Atari 2600 i C64. Mam wrażenie że jest to kwestia wywalenia któregoś zbędnego demona albo modułu z jądra z konfiguracji Debiana po wstępnym skonfigurowaniu RetroPie.

Ale nie chciało mi się szukać przyczyny spowolnień, a po drugie wolałem bardziej klarowne rozwiązanie, które będę w stanie zrozumieć, więc postawiłem na Amibiana, w którym działa mi Amiberry. Problem zacięć/zwisów zniknął. Dopiero co chwaliłem się filmikiem z tej instalacji, zobacz:

https://www.youtube.com/watch?v=c2eI1pVjCPI
[#7] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@RetroBorsuk, post #5

Neo geo i pocket mam, finalburn i cps 1,2 musze poszukac :) (q na pewno cale sety sie znajda)

Kolega wyzej napisal o amibianie. Tez mam ten system razem z cala kolekcja gier i dem pod whdload na drugiej karcie sd 16gb. Odpalasz cyk uruchamia sie Arcade game selector i mozna elegancko smigac ( pokaze to zreszta na SCAPie)

Macie spowolnienia przy c64 ? Kiedy spowalnia wam gre, niw wyskakuje wam w prawym gornym rogu ikonka blyskawicy ? Dzieje sie tak jezeli rpi chce wincyj zasilania, a ladowarka 5v 1amper nie domaga, wtedy gry spowalniaja o polowe.
Sam z c64 mialem tez problem ze spowolnieniami ale naprawilem to znieniajac gdziestam w "machine settings" z RealSid ma EmuSid bodajze i wtedy w trybie warp mode mam ponad 600fps :p a normalnie stale 50fps.

Co do amiberry pod rpi3 to tutoriale znajdziesz lekko na youtube.

Btw. Jezeli podpinacie masa rzeczy pod usb to bankowo zasilacz nieda rady (wtedy ta blyslawica wyskakuje) polecam wtedy jakis aktywny hub usb z zasilaniem i do niego podpinac pady, myszki, klawiery i problem znika :)

P.s jak juz uporasz sie z instalavja amiberry to wtedy pyk gierka z listy i jazda ^^

Ostatnia aktualizacja: 19.01.2019 23:31:01 przez sajdor
[#8] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@sajdor, post #7

kij edytowac sie nie da ....

dorwałem sie do mojego AmigaPi także:

Opcje ->RetroPie Setup -> Update RetroPie-Setup Script
Jak się zaktualizuje -> manage packages -> manage optional packages -> amiberry -> install/update from source

troche czasu i literek przeleci i po instalacji perform reboot

później ustawienie romów pod dany emulator jak wyżej pisałem.

a co do spowalniania c64:
1. instalujecie Vice (ten lr-vice jest daremny totalnie), jest w optional packages.
2. restart pie
3. odpalacie .d64 i wciskacie A. wyskakuje menu i w pierwszym punkcie ustawiacie odmyslnie Vice64
4. Jeżeli widzicie, że gierka wam zwalnia wejdzcie w menu -> machine settings -> model settings -> SID settings -> Sid Model -> i ustawicie któryś z FAST SID czyli 6581 albo 8580.
Ja majać ustawione na ReSID klatki spadaly do 30fps, po zmianie mam po 600fps :D
Mały trick w vice, jak poustawiacie wszystko, a chcielibyscie uzywac klawiatury wirtualnej, to wciskacie w menu przycisk M na klawierce i mapujecie jakis wolny przycisk na padzie

ja mam tak: (dual shock)
Trójkąt - Klawiatura wirtualna
Start - Pause
Kwadrat - Status Bar
PS3Menu - Menu vice
R1 - Warp mode (odblokowane fps'y i wtedy szybciej gry wczytuje)
L1 - zmiana portu joysticka
Select - Wyjście emulatora

joye ustawicie wchodzac do machine settings -> joystick settings -> joystick device 1 i 2 ustawcie na JOYSTICK -> potem niżej na joystick mapping i mapujecie kierunki i fire w 1wszym i drugim porcie :)

po calym ustawianiu wchodzicie w settings management -> i save current settings, save hotkeys i save joystick map.

VOILA ZROBIONE ;d

Ostatnia aktualizacja: 20.01.2019 10:07:19 przez sajdor
[#9] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@sajdor, post #8

Sajdor dziękuje za dotychczasowe informacje.

Powoli, poprzez przeczytanie wielu stron i obejrzenie wielu filmików zaczynam ogarniać to RetroPie.

1.Co od C64 dobrze mi chodzi i fjanie, że obsługuje obrazy cartridgy - podoba mi się to. Jest jakiś limit wielkości cartridgea? Powiedz mi tylko jak przyspieszyć ładowanie d64? Wyłączyć TRUE EMULATION? Zresztą dziś sprawdzę, którego VICE ja tam mam zainstalowanego.

2. Rozumiem, że jak RetroPie robi mi ścieżki dostępów na penie do na przykład Atari800 - to dopiero ten emulator pokaże się w EmuStation, kiedy wrzucę romy/gry do tej ścieżki? Bez gier emulatory nie ukazują się w Emustation?

3. Czy mogę mieć zainstalowane parę emulatorów do tego samego? Na przykład MAME? Bo w Time Machine miałem wrzucone od razu MAME 4 ALL oraz LIBRETTO (to do starych). Fajnie chodzi to MAME4ALL, ale ma małą bazę gier (cosik ponad 2 tysie). I teraz jak czytam to wolałbym jednak lr-mame 2010 - który obsługuje ponad 8 tysi gier. Stąd moje pytania:
Moge mieć dwa czy trzy rożne MAMY? Który MAME według Ciebie jest najlepszy?Czy może lepiej zamiast MAME wrzucić FINAL BURN ALPHA? Tylko, że do MAME 2010 udało mi sięzassać w nocy cały romset - więc skłaniałbym się do niego. Ale co według ciebie lepsze lr-mame 2010 czy Final Burn Alpha?

4. Czy działa Ci wbudowany w EmuStation SCRAPER? Mi nie działa i czytałem, że tymczasowo są wyłączone serwery do niego (games.db).

5. Dziś będę próbował Amiberry wrzucić i połączyć RetroPie z siecią domową co by się nie bawić w to przenoszenie gier na penie.

Zobaczę co mi się uda samemu powrzucać, a jak będę potrzebował czegoś to się przed Silesianem zgadamy i wezme lapka plus czytnik kart z kartą 32 gb. Pozdro i proszę o odpowiedzi.

Ostatnia aktualizacja: 20.01.2019 12:16:56 przez RetroBorsuk
[#10] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@RetroBorsuk, post #9

1. Co do limitu to niewiem
A true emulation lepiej zostawic wlaczone, zmapuj sobie Warp Mode pod jakis przycisk, wylacza limit klatek i wtedy szybciutko gry wczytuje, jak juz gre wczyta wylaczasz warp mode i zrobione :)
2. Dokladnie tak, bez gier nie wyskoczy lista. Mozesz zrobic trik, ze nie trzeba przesylac gier z pena na sd tylko prosto z pena odpala gry :) ja tak mam, bo nieraz wysypalo mi system i cala romlista poszla wpizdu ^^
3. Mozesz miec kilka emu poinstalowanych, jak chcesz do danej gry uzywac innego emu to przy starvie wciskasz przycisk A pozniej o ile pamietam to punkt 2 "choose emulator + rom" i tam wybierasz dane emu :) jezei defaultowo so kazdego romu chcesz lr mame2010 to wviskasz A potrm punkt 1 default emu i tam wybierasz mame2010

4.ten scraper w emulationstation jest daremny, lepszy je skyscraper jego pobierasz z menu retropie setup, duzo pisania jest wiec znajdziesz n luzie tutka na yt i ogarniesz to :)

5. Lajtowo na silesianie ci wszystko pokaze bo sam biore rpi3 :p
[#11] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@RetroBorsuk, post #1

Tu jest wszystko.
[#12] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@RetroBorsuk, post #1

Jaka jest jakość wykonania tego cuda?
Szukam coś podobnego ale do gier arcade , musi być gałka i przyciski jak w salonie gier .
Z braku miejsca typowa replika automatu odpada , byłem prawie zdecydowany na
Pandora box ale mam dylemat czy nie lepsza będzie malinka,miał ktoś do czynienia z Pandorą?
[#13] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@zorkadar, post #12

Najtańsze Arcade Sticki to koszt ok. 130zł, podłączasz taki pod co chcesz (Windows/Linux/Android/iOS) i grasz.

https://pl.aliexpress.com/item/No-delay-rocker-rocker-USB-computer-arcade-game-name-of-the-rocker-handle-of-the-game/32663190872.html

Z tańszych gotowców na Raspberry Pi:

https://pl.aliexpress.com/item/Raspberry-Pi-Arcade-Game-Retro-Console-Game-Preinstalled-Multiple-Wooden-Artwork-Panel-Single-Version-10000-Games/32918523621.html

Czy warto? Mnie zależy na czymś uniwersalnym więc wybrałem sticka, bo mogę go podłączyć pod mnóstwo sprzętów stacjonarnych i moblinych na których mam zainstalowany MAME i inne. Jak chcesz się czegoś dowiedzieć o Pandorze to zajrzyj na forum http://emudreams.pl/.
[#14] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@zorkadar, post #12

Najlepszy będzie dla ciebie Monster Joystick plus Retro pie. Tylko sam Monster Joystick to 130 euro, a później musisz się bawić z malinką. Tu jakość trochę gorsza ale trochę gotowiec. Wrzucone emu i skonfigurowane. Teraz brałbym Monster Joya, ale znalazłem go za późno. Dzięki Time Machine trochę się nauczyłem co robić z Retro Pie, a była to czarna magia dla mnie.
[#15] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@sajdor, post #8

Sajdor mam jeszcze pytanie.

Ustawiłem sobie pięknie emulator C64 wraz z hotkeyami i zapisałem konfig i hotkeye. I po wyjściu do Emulation Station i wybraniu innej gry - znowu muszę mapować te klawisze na nowo. Da siętak zrobić, żeby emulator zapamiętał je na stałe?
[#16] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@RetroBorsuk, post #14

dla mnie na poczatku też czarna magia, teraz na luzie bez stresu :)
wszystko co potrzebne pokaże Ci na scapie :D + jeżeli miałbyś lapka z dostępem do neta to i protokół SSH i tego SkyScraper (super program bo potrafi ściągać info + obrazki z bodajże 9 serwisów :) ) https://github.com/muldjord/skyscraper
jedyna lipa, że nie ma graficznego interfejsu tylko trza sie bawić komendami.

ogólnie jak Delay/input lag na tych joyach ?

btw. kopiujesz romy na pendrive i potem je przesyłasz na karte SD czy odrazu odpalasz z pena ? Sam mam pendrive 64gb jakis najtanszy kingston, na nim mase romów + wszystkie info obrazki itp., jak coś mi trza to tylko wpinam pena przesylam i voila :D

sam u siebie mam:
SD 8gb na nim retropie + pendrive 64gb z grami
sd 16gb na nim Amibian + cały komplet gier i dem whdload preinstalled

!!! pamiętaj jedną zasadę której niedawno się nauczyłem :D jak już poustawiasz fajnie i wiesz, że jest super, koniecznie zrób backup :) rpi3 ma to do siebie, że jak padnie prąd albo źle wyłączysz rpi, odłaczysz karte sd ona może się zbrickować i cały system oraz ustawienia pójdą wpizdu :D

edit:/ dziwna sprawa z tym save'owaniem u Ciebie 0.o
w settings management kliknąłes na "save joystick map" ?
oraz czy w joystick settings zmapowałeś pierwszy i drugi port joysticka ?

Ostatnia aktualizacja: 20.01.2019 22:47:58 przez sajdor
[#17] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@RetroBorsuk, post #14

Fajny ten Monster OK
[#18] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@zorkadar, post #17

Faktycznie bardzo podobny dzoj jaki chcialbym z Amiga uzywac. Wersja na Amige tylko 63 Euro z tego co widze. Szkoda, ze tylko 2 przyciski a nie 3. Choc 2 przyciski w zasadzie do grania powinny wystarczyc.Troche mi nie pasuje ze drugi przyciski nie jest w linii dzoja ale moze da sie przyzwyczaic. No i czy go sie wbudowuje czy na przyssawki on jest?

Dodalem link jesli kogos interesuje:
https://monsterjoysticks.com/deluxe-mini-monster-retro-gaming-joystick-kit-stealth-black

Ostatnia aktualizacja: 21.01.2019 00:13:52 przez Don_Adan
[#19] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@sajdor, post #16

Skyscrapera zainstalowałem wczoraj i go ogarnę jak najpierw zainstaluje wszystko co chce w RetroPie.

Joy i przyciski w Maszynie Czasu są bardzo dobre, fakt, że całość ma trochę odpustowy wygląd, ale z drugiej strony przypomina automat arcade, więc mi się podoba. Zresztą podłącze jakby co do niej swojego wypasionego arcade sticka i będzie luz. Input lag pewnie jest, ale jak włączyłem tryb game w TV, gdzie mam minimalny to gra się świetnie . W HERO jak grałem to normalnie niczym na prawdziwej Atarynie.

Retropie mam już w sieci domowej i sobie przerzucam romy z kompa. Tylko wkurza, że co emelator to ma swój zestaw romów, a niektóre ciężko znaleźć. Najpierw znalazłem romy pod lrmame2010 (ssałem całą noc) - ale później wyczytałem, że na nim wolniej gry chodzą niż na lrmame2003 albo final burn alpha, To teraz zasysam romset pod mame 2003, uff. A jeszcze te biosy...

Sajdor masz biosy pod mame 2003? Jak masz to może byś mi puścił mailem.

Co do C64 - widzisz - zrobiłem save config, zrobiłem save hotkeys, ale nie zrobiłem save joystick map. Czyli wszystko jasne.

Chciałbym tam mieć arcade, amiberry, snes, mdrv, nes, c64 i atari. Nes, snes, mdrv i c64 już mam. W Atari800 nie mogę wyczaić, dlaczego jak ustawie konfiguracje na custom Atari 1MB i ją zapisze, a później wraca, do Emustation i odpalam grę - to emulator mi wraca do Atari800 z 48kb...
[#20] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@RetroBorsuk, post #19

1. biosy musze sprawdzic jak mam to wysle :D narazie niemam dostepu do rpi, a on je w salonie :D
2. używasz do lr-atari800 ? lr - wersja libretro czyli odpala sie retroarch. jak tak to wejdz w menu -> quick menu -> settings -> tam poustawiasz model, ilosc ram itp i na samej górze jest "create settings per game" najedz na to i wcisnij enter, powinno utworzyć ustawienia do tej konkretnie gry :) wtedy restart i masz juz odpaloną gre z nowymi ustawieniami :)
[#21] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@sajdor, post #20

Właśnie nie, Atari 800, to dziś zobaczę lr-Atari.

Dzięki za info.
[#22] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@RetroBorsuk, post #21

Juz nie moge sie doczekac kolejnego turnieju zeby zobaczyc to cudo w akcji ;)
[#23] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@WojT_GL, post #22

Kurcze za cholere nie mogę zrobić, aby mi Amiberry widziało pliki lha...
[#24] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@RetroBorsuk, post #23

Chodzi Ci o samą możliwość rozpakowania lha z poziomu Amiberry czy o coś takiego.
[#25] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@Adinfo, post #24

Poszedłem na łatwiznę i zassałem obraz z pięknie skonfigurowaną Amiga i C64. Gry z Amiberry WHDLOAD. Cudnie. Szkoda tylko, że Apidya oraz Lionheart z tego co widzę mają drobne błędy.. No ale to tylko emulacja. Reszta na przykład sprawdziłem Shadow of the Beast, Ruff n Tumble, Turrican II, Project X - płynniutko i z dźwiękiem. Dużo lepiej niż z adfów z UAE. Dodatkowo świetnie tam jest skonfigurowany C64 (VICE) z klawiaturą, która udaje tą z C64 (nie trzeba wirtualnej) oraz gry skonfigurowane tak, że nie trzeba przełączać dżojstików. Miód i malinka. Jakby ktoś szukał to onraz nazywa się COmmodore Clasics RetroPie i zajmuje 16gb. Działa na Raspberry 3B+. Zawiera dodatkowo MSXa, Amstrada, X68000 wszystko ładnie skonfigurowane.

Znalazłem też 128Gb obraz Ultimate Amiga Collection - ale dupa u mnie nie działa... Za późno doczytałem, że nie działa na 3B+... Ponoć masakryczna sprawa ta kolekcja...
[#26] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@RetroBorsuk, post #25

Hmm 16GB paka, bardzo mi się spodobała ta paczka (oglądałem na youtube), miodzio działa c64 no ale to nie koniec kolesie od Ultimate i COmmodore Clasics wspólnie robią nową paczkę romów z około 50 sprzętów, tylko teraz będzie to 256GB i ma działać na 3B i 3B+ i potrzebne jest 200 lat życia aby ograć wszystko
[#27] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@RetroBorsuk, post #25

Czy ten obraz do Pi można podmontowac jako plikopartycje, a później wyciągnąć z niej hdf dla emulatora ?
[#28] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@Norbert, post #27

Taa.. to jest po prostu obraz dd karty pamięci.
[#29] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@MariuszK, post #28

To super.
Ktoś na forum ostatnio narzekał ze mało jest gier z podanego linku.
Chyba 128gb, moze mniej powinno go zadowolić
[#30] Re: Najlepszy Emulator Amigi dla Raspberry Pi 3B+ (dla laika) - TIME MACHINE

@Norbert, post #29

Gier jest sporo, dużo tez zajmuja wideo preview kazdej gry.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem