kategoria:
[#1] Virus Expert 2 i Wirus Lamer
Używam Program Virus Expert 2 i mam dyskietkę z grą która ma wirusa lamer. Program Virus Expert 2 wykrywa tego wirusa ale jak go mam usunąć? Używam WinUAE.
[#2] Re: Virus Expert 2 i Wirus Lamer

@olafmi, post #1

a nie mozesz znalezc innej wersji gry bez wirusa ?
[#3] Re: Virus Expert 2 i Wirus Lamer

@olafmi, post #1

Jak lamer to "po ptokach". Lamer uszkadza dane.
[#4] Re: Virus Expert 2 i Wirus Lamer

@olafmi, post #1

To po cholerę taki Program Antywirusowy jak wykrywa wirusa a nie potrafi go zwalczyć.
[#5] Re: Virus Expert 2 i Wirus Lamer

@olafmi, post #4

wirusa mozna usunac, ale szkod jakie on poczynil, nie mozna naprawic.
Jesli gra byla NDOS to nic nie da sie zrobic.
[#6] Re: Virus Expert 2 i Wirus Lamer

@Norbert, post #5

Nie dyskietka jest w Amiga Dos, ale dzięki za informacje.
[#7] Re: Virus Expert 2 i Wirus Lamer

@olafmi, post #6

Podeslij tego adf do mnie.
Zobacze co da sie zrobic
[#8] Re: Virus Expert 2 i Wirus Lamer

@Norbert, post #7

U mnie wirus expert 2 znalazł coś w pamięci pisze że powinny być same zera a on wykrył niezgodność i kilka zer i 285 czy coc takiego pyta czy wyczyścic pamięć czy mogę ja wyczyścić czy to bezpieczne

wawik
[#9] Re: Virus Expert 2 i Wirus Lamer

@waspin, post #8

jaka Amiga?
jaki kick?
[#10] Re: Virus Expert 2 i Wirus Lamer

@Norbert, post #9

Jezu jaka szybka reakcja jestem pod wrazeniem dziekuje za zainteresowanie
A600 37350 kikc 2,0
[#11] Re: Virus Expert 2 i Wirus Lamer

@waspin, post #10

Mozna powiedziec, ze to juz urok tych programow.
Były "tworzone" dla A500 i w przypadku Twojego kompa mogą troche świrowac i wywalac dziwne informacje.
Czy te "błędy" pokazuja sie w tych programach nawet wtedy jak Amiga jest "świezo" uruchomiona?
Programy uruchamiasz z dyskietki czy dysku ?
Jesli z dyskietki, to podeslij jej obraz. Zobacze u siebie czy to wina "nowej" Amigi czy rzeczywiscie "coś złośliwego" siedzi na dysku/dyskietce
[#12] Re: Virus Expert 2 i Wirus Lamer

@Norbert, post #11

Kurcze nie chce pisać bzdur zwyczajnie jutro przetestuje to napisze dokładnie bo jestem 37 letnim commodorowcem z ery komunizmu miałem C64 teraz odkrywam Amige (kiedyś nieosiągalną) z moimi synkami bo oni sa jednopalczasci i tablet to ich cały swiat i choć wiem co to obraz adf to do przesyłania ich jeszcze nie doszedłem. Wiem tylko że wykonałem test pamięci i tam pokazało bład bo pamięć w sektorach powinna mieć same zera w s dwóch były a w ostatnim były zera i jakaś cyfra. Pod spodem zapytanie czy wyczyścić pamięć i zwyczajnie zcykalem bo nie wiem co to czyszczenie oznacza ale widze ze chyba na tym portalu się dowiem i także o wielu innych ciekawych rzeczach. Na mój rozum skoro nie ma HD to czyszczenie dotyczy ramu ale czy dobrze mysle...
Dzieki i do jutra

Wojtek
[#13] Re: Virus Expert 2 i Wirus Lamer

@Norbert, post #11

Witam ponownie

po załadowaniu VE 2 pojawai się inforamcja że może być wirus lub wadliwe działanie VE 2 o tym pisałeś

Prgram proponuje całkowiecie wyczyscic pamięć (RESET) bowiem informuje ze zawartośc wektorów dla amigi 1,2 1,3 powinna być zero
coolcapture 00000
coldcapture 00000
kicktagPTR0002528A
pytanie czy mogę zresetować wyczyscic pamięć

WW
[#14] Re: Virus Expert 2 i Wirus Lamer

@olafmi, post #4

Taki sam, jak 300% wspolczesnych programow "antywirusowych".
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem