[#1] Emulator amigi pod linuxem
Witam czy istnieje dobry emulator amigi dla linux ? WinUAE pod wine nie bardzo chce mi sie uruchomic...
[#2] Re: Emulator amigi pod linuxem

@HanSolo, post #1

Jest jeszcze e-uae dedykowane linuxowi, ale biedny w porównaniu do winuae. Dlaczego nie chce Ci się uruchomić winuae?

[#3] Re: Emulator amigi pod linuxem

@HanSolo, post #1

Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z faktu, że UAE oryginalnie znaczyło "unix amiga emulator" ;). Więc bez problemu działa oryginalne UAE, lub jego rozszerzona wersja E-UAE (wprowadzono w nim sporo zmian rodem z WinUAE).

[#4] Re: Emulator amigi pod linuxem

@Banderas, post #2

Otrzymuje komunikat zaraz po uruchomieniu "crash detected. Minidump saved as......"
[#5] Re: Emulator amigi pod linuxem

@HanSolo, post #4

Minidump saved as...

W wolnym tłumaczeniu - "mały głupek uratował zadek"?

1
[#6] Re: Emulator amigi pod linuxem

@HanSolo, post #1

Właśnie zainstalowałem WinUAE 2.3.0 na Ubuntu 10.10 i działa bez problemu jak na Xpeku.

Ostatnia modyfikacja: 03.03.2011 15:15:40
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem