[#1] Cannon Fodder - zapisywanie
Witam. Mam problem z zapisaniem stanu gry Cannon Fodder. Grę mam oczywiście na emulatorze (winUAE), bo Amigi nie mam już od dawna:( Proszę, pomóżcie. Jak zapisywać tą grę po przejściuiu kolejnych etapów? Co trzeba zrobić? I co ważne: jak później ją odpalić od zapisanego stanu? Ps. pytam, bo sami wiecie jakim ta gra jest niesamowitym KOZAKIEM. Z góry dziękuję. OK
[#2] Re: Cannon Fodder - zapisywanie

@Barthez, post #1

Po ukończeniu misji masz w jednym z górnych rogów ekranu ikonkę dyskietki. Tam możesz zapisać i odczytać stan gry.

[#3] Re: Cannon Fodder - zapisywanie

@mailman, post #2

Ale kiedy przejdę misję i wciskam SAVE wyskakuje mi napis: INSERT GAME SAVE DISK. Co mam wtedy zrobić? Pomocy! pomoc2
[#4] Re: Cannon Fodder - zapisywanie

@Barthez, post #3

Zrób to co podpowiada emulator....
Włóż dysk przeznaczony dla zapisów stanu gry.

[#5] Re: Cannon Fodder - zapisywanie

@DanielJ., post #4

Juz nie pamietam, ale jesli sie nie myle to CF zapisywal stany gry tylko na dyskietkach odpowiednio przygotowanych przez gre. Taki wewnetrzny format.
[#6] Re: Cannon Fodder - zapisywanie

@DanielJ., post #4

Mam włożyć normalną dyskietkę 3,5'' do stacji dysków i wtedy wcisnąć save? pomoc2
[#7] Re: Cannon Fodder - zapisywanie

@Barthez, post #6

Przed zapisaniem stanu gry wyjdź do ustawień WinUAE (chyba F12 o ile dobrze pamiętam). Stwórz pusty dysk .adf i włóż (czy zamontuj) do stacji DF0: Wejdź z powrotem do gry i wciśnij format dysku. Poczekaj trochę, poczytaj fajne komunikaty podczas formatowania i jak skończy dopiero wtedy wciśnij save. Przy każdym zapisie będziesz musiał potem tylko zmieniać dyski tak aby w stacji DF0: była wcześniej sformatowana dyskietka. I to chyba tyle.

P.S. Sporo ludzi miało problem pod WinUAE z tą gierą aby zapisać stan gry. Widziałem nawet gdzieś gotowe dyski do save w CF sformatowane pod Amigą i przerobione do formatu .adf do ściągnięcia.

[#8] Re: Cannon Fodder - zapisywanie

@Barthez, post #6

Nie...Stwórz obraz dyskietki w WinUAE.
http://img151.imageshack.us/img151/122/schowek02aa2.jpg
A potem "podmontuj" ją.
[#9] Re: Cannon Fodder - zapisywanie

@Sasquatch, post #7

Do tego co napisał Sasquatch jedno wyjaśnienie. Dyskietka musi być sformatowana w trybie Custom.

[#10] Re: Cannon Fodder - zapisywanie

@mailman, post #9

Kombinujecie jak koń pod górkę. Przecież on używa WIN UAE, a tam można w dowolnym momencie zapisać stan gry, więc po co się za przeproszeniem piep.... z tworzeniem jakichs obrazów dyskietek.

[#11] Re: Cannon Fodder - zapisywanie

@Pinto, post #10

Waldiamiga jakiej wersji emulatora uzywasz i na jakim sprzecie? bo moja wersja 1,4 dzwiek zamula pozdro

[#12] Re: Cannon Fodder - zapisywanie

@mailman, post #9

jeśli można - to jak mam w taki sposób tą dyskietkę sformatować?

Morduję się z tym już któryś tam raz i nic.

[#13] Re: Cannon Fodder - zapisywanie

@taahir, post #12

Spróbuj może tego -> http://www.back2roots.org/Games/Savedisks/Cannon%20Fodder%2C5/

[#14] Re: Cannon Fodder - zapisywanie

@Korni, post #13

Bóg zapłać!!!

[#15] Re: Cannon Fodder - zapisywanie

@mailman, post #2

thanks sir ... it worked for me ...... OK ok, racja

[#16] Re: Cannon Fodder - zapisywanie

@steve1234, post #15

Witam,

Na wszelki wypadek podaje link do dyskietki

cannon fodder + dyskietka do zapisu

pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem