[#1] Czy można robić save game w grze Genghis Khan na emulatorze WinUAE?
Chodzi mi o to czy da się zapisywać stan gry gdzieś na twardym dysku PC lub chociaż czy jest możliwość stworzenia obrazu dyskietki w emulatorze tak aby tam móc robić save'y.
Genghis Khan jest na 2 dyskietkach. Na pierwszej dyskietce (A) da się nagać max 2 save'y (poźniej wyskakuje komunikat disk full). Druga dyskietka jest zajęta na full od razu.
Dałoby się przeżyć na tych 2 "sejwach" gdyby nie pojawiające się błędy po jakimś czasie (nie pamiętam jaki komunikat dokładnie, coś w stylu: disk validating). Błąd się pojawia jak chcę zrobić overwrite czyli nadpisać stan gry na istniejącym już pliku.

Genghis Khan na Amigę 500 [odnośnik usunięto]

Głównie chodzi o to czy da się tak skonfigurować WinUAE, żeby można był robić save'y gdzieś indziej (HDD lub obraz dyskietki).
Proszę o pomoc.
[#2] Re: Czy można robić save game w grze Genghis Khan na emulatorze WinUAE?

@Genghis, post #1

Pod WinUAE możesz zapisać każdy stan robiąc tzw snapshot, meeen. :]

[#3] Re: Czy można robić save game w grze Genghis Khan na emulatorze WinUAE?

@Kokos, post #2

A trochę więcej informacji? :)
Gdzie to się zapisze? Bedę podawał ścieżkę gdzie ma to być zapisywane?Wiesz na pewno, że to zadziała z grą Genghis Khan?

Nie mam jak tego teraz sprawdzić, bo siedzę w pracy ;)
[#4] Re: Czy można robić save game w grze Genghis Khan na emulatorze WinUAE?

@Genghis, post #3

To zadziała z każdą - to wbudowana funkcja emu! ;)

[#5] Re: Czy można robić save game w grze Genghis Khan na emulatorze WinUAE?

@Genghis, post #1

Użytkowniku Ghengis, jeszcze raz (po raz czwarty) rozpoczniesz taki sam wątek, który już wcześniej zacząłeś, a zostaniesz pozbawiony możliwości udzielania się na forum. Proszę to wziąć pod uwagę.

[#6] Re: Czy można robić save game w grze Genghis Khan na emulatorze WinUAE?

@mailman, post #5

No ja tez dorwalem emulator i nie wiem jak nagrywac stan gry to co tu jest napisane to dla mnie czarna magia mozna tak po kolei jak i co zrobic?

A jeszcze wyczytałem takie cos:Pewnie ze da rade, np pod UAE robisz czystego ADF'a i save'ujesz jak na zwyklej Amisi

Tylko teraz jak zrobić taką dyskietke do sejfów ? pomocy Amiga 500 to był sprzet

snapshot, meeen co to jest gdzie to sie znajduje pomocy....

Ostatnia modyfikacja: 23.09.07 09:59
[#7] Re: Czy można robić save game w grze Genghis Khan na emulatorze WinUAE?

@sancher, post #6

http://img215.imageshack.us/img215/4483/uaehc8.png

//Czy można prosić o przywrócenie taga IMG na forum? :(

Ostatnia modyfikacja: 23.09.07 12:02
[#8] Re: Czy można robić save game w grze Genghis Khan na emulatorze WinUAE?

@Kokos, post #7

Dziękuję za podpowiedź, zaraz będę testował to ... Amiga dobre stare czasy co by nie gadać takich sensownych gier teraz szukać ze świeca .......
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem