[#1] Szukam gry z żabą i nutkami ;D
Witam !

Moja dziewczyna szuka gry w którą grała w dzieciństwie jednak nie pamięta jak się ów gra nazywała. Gra była platformówką, chodziło się żabą i strzelało nutkami (tak przynajmniej twierdzi moja dziewczyna), jadło się owoce dzięki, którym strzelało się większą ilością nut. Po przejściu pewnej ilości etapów pojawiał się czarny ptak który mówił coś po japońsku albo chińsku i następowała wtedy gra coś jak memory. Dobierało się pary takich samych obrazków, możliwe że było to na czas. Pomóżcie bo jak znajdę tytuł tej gry to moja girlfriend będzie całowała mnie po stopach jak greckiego boga. ;D

Z góry dziękuje.
[#2] Re: Szukam gry z żabą i nutkami ;D

@Okiralla, post #1

A na jakim komputezre grała w tą grę?

[#3] Re: Szukam gry z żabą i nutkami ;D

@parallax, post #2

Amiga 500 tak myśli.
[#4] Re: Szukam gry z żabą i nutkami ;D

@Okiralla, post #3

a to nie byla ta gra ?
jesli zabka na amidze to na pewno ta slawna super zabka

http://www.ppa.pl/artykul-Superfrog-7_15_414.html

Ostatnia modyfikacja: 02.08.2011 10:47:01
[#5] Re: Szukam gry z żabą i nutkami ;D

@Okiralla, post #1

Ten opis, to jak mix kilku gier ;)

[#6] Re: Szukam gry z żabą i nutkami ;D

@Okiralla, post #1

Jedyną grą którą znam, w której występuje coś choć trochę podobne do żaby i jakieś nutki to Wizkid.

[#7] Re: Szukam gry z żabą i nutkami ;D

@Okiralla, post #1

Jedyne co mi pasuje do tego opisu to Wagyan Land, ale to było na NES-a, SNES-a i Segę Game Gear, zatem zachodzi konieczność pobawienia się odpowiednimi emulatorami.
Jest także trochę rozbieżności, bo to był mały dinozaur a nie żaba, i strzelał znakami kanji, a nie nutkami. Ale spróbuj, a nuż pamięć płata jej figle.
Jeśli to to, to jest już angielski patch który pozwala cieszyć się grą w nieco mniej egzotycznym języku i zrozumieć prawidła rządzące ową grą w memory. One wcale nie są tak oczywiste jak się wydaje na pierwszy rzut oka, a rozwiązanie tej sekcji jest konieczne aby można było pójść dalej.

Ostatnia modyfikacja: 02.08.2011 11:36:37
[#8] Re: Szukam gry z żabą i nutkami ;D

@cpt. Misumaru Tenchi, post #7

Ten wagyman land jest złudnie podobny do gry opisywanej przez moją dziewczyne. Jedynie co kilka elementów się różni ,typu : minimalne róznice w grafice czy też cały ten dinozaur. Ona jest przekonana ,że to żaba ;) Od razu dostrzegła podobieństwo w 'potworkach' ,tych ptaszkach itp. Zdziwiła się ,iż przy punkcie gry - 'memory' nie było wrony (kruka?) lecz staruszek. Czy mozliwe jest, że gra jest taka sama tylko z innymi elementami typu postacie, grafika, otoczenie ? Na naszym rodzimym Pegazusie takie rzeczy się zdarzały.
[#9] Re: Szukam gry z żabą i nutkami ;D

@Okiralla, post #8

Jest możliwe.

[#10] Re: Szukam gry z żabą i nutkami ;D

@Okiralla, post #8

Zgadzam się ze zdaniem przedmówcy - kto wie, może miała jakiś fanowski azjatycki niezwykle rzadki klon tej gierki. Bo zabij mnie - namiętnie zbieram na Amigę wszystkie gry które mają cokolwiek wspólnego z Japonią (porty automatówek i konsolówek, gry nimi inspirowane, imitujące te klimaty i tego typu rzeczy), ale nigdy nie zdarzyło mi się grać na niej w czysto japońską grę z "krzaczkami". Przyznam że mnie zaintrygowałeś - spróbuję w wolnej chwili pogrzebać choćby na Aminecie w poszukiwaniu tej gry. Chętnie dołączyłbym ją do swojej kolekcji.

Ostatnia modyfikacja: 02.08.2011 14:12:57
[#11] Re: Szukam gry z żabą i nutkami ;D

@Okiralla, post #8

Być może Twoja dziewczyna grała w jakiegoś hacka tej gry, np zmieniona grafika postaci i niektórych elementów, działanie gry pozostaje takie samo. Dużo takich przeróbek pochodzi z Chin i zdarzają się dość często, np gra Wacky Races po zmianie grafiki głównego bohatera zmienia się w Harrego Pottera :) Oficjalny Super Mario Bros 2 to też hack innej gry (ponoć oryginalna wersja, którą można znaleźć pod hasłem LOST LEVELS była zbyt trudna dla UłeSAńczyków). Można wymieniać i wymieniać w nieskończoność.

Twojej dziewczynie też może się wydawać, że tam była żaba, ten dinozaur jest podobny do żaby o to czym strzela też jest podobne do nutek, ale jeżeli jest naprawdę tak jak ona mówi, to może być ciężko znaleźć taką modyfikację o ile ktoś w ogóle skopiował z carta do pliku. Nie wspomnę już o tym jaki tytuł i w jakim języka mógł nadać autor takiej modyfikacji.

Spróbuj obejrzeć to i te filmiki po boku, może akurat będzie http://www.youtube.com/watch?v=WS9-TGw0Yg0
http://nerdarts.com/every-nes-game-ever-made.html

Ostatnia modyfikacja: 04.08.2011 21:23:43
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem