[#1] Instrukcja do Foundation
Czy ma ktoś instrukcję do gry "Foundation", ale w formacie łatwym do wydrukowania (np. pdf)? W oryginale instrukcja jest na płycie z grą i do tego w HTML, co jest średnio przydatne podczas gry.

[#2] Re: Instrukcja do Foundation

@PopoCop, post #1

Może się mylę, ale coś takiego nigdy się nie pojawiło (oficjalnie).

[#3] Re: Instrukcja do Foundation

@mailman, post #2

NIe mylisz się mailman. Własnie dziś czytałem MA 9.98 i w opisie do Foundation stało jak wół, że taka nowa moda że instrukcja jest na CD...jeszcze się tym zachwycali, że takie "nowoczesne"...

[#4] Re: Instrukcja do Foundation

@OSH, post #3

W sumie taka instrukcja w postaci html w przypadku Foundation nie jest taka zła - gra przecież w pełni korzysta z multitaskingu i można sobie w tle instrukcję otworzyć.
Oczywiście w postaci pdf byłaby praktyczniejsza, a drukowana też by nie zawadziła.
O ile mnie pamięć nie myli, to np. morphosowy OWB potrafi eksportować otwarte strony do pdf, więc może w ten sposób by się dało.
[#5] Re: Instrukcja do Foundation

@PopoCop, post #1

Odświeżam wątek, bo znalazłem rozwiązanie problemu. Potrzebny jest program "PDF Creator" (dla PC), który instaluje w systemie wirtualną drukarkę. "Wydruk" na tej drukarce ma postać pliku .pdf.

[#6] Re: Instrukcja do Foundation

@PopoCop, post #5

kolumb :) odkrywca ameryki :) he he he

[#7] Re: Instrukcja do Foundation

@HOŁDYS, post #6

he he he

Nie wiedziałem, że Szary Wilk ma brata na forum PPA ...

[#8] Re: Instrukcja do Foundation

@PopoCop, post #7

nie wiedzialem ze czytasz komputer swiat

bo to jak tlumaczysz jak zrobic PDFa robisz z siebie idiote jest oczywiste.

Czekamy na nastepne newsy ze swiata PC PopoCopie :D

[#9] Re: Instrukcja do Foundation

@HOŁDYS, post #8

Słowo "idiota" było zupełnie niepotrzebne.

Przerwa w komentowaniu do jutra na przemyślenie.

[#10] Re: Instrukcja do Foundation

@mailman, post #9

tylko ze to slowo tutaj pasuje ;-]
a to ze Hołdys ma ciety jezyk kazdy wie ..
[#11] Re: Instrukcja do Foundation

@Setpatch, post #10

Za dyskusję nie w temacie też mam nagrodzić? Jeżeli ma cięty język, to niech się ogranicza. Można komuś wytknąć niewiedzę niekonieczne stosując obraźliwe słowa.

Poza tym, drogi Hołdysie, za zakładanie wielu kont też przysługuje ban.

[#12] Re: Instrukcja do Foundation

@PopoCop, post #5

Nie wiem czy na amidze, ale chyba tez mozna drukowac do pliku postcript. Taki plik mozna potem przerobic na PDFa na pewno Adobe Distilerem na PC. Ale jesli chodzi o ami to musialby sie ktos wypowiedziec co wiecej DTP robil na tej platformie, czyli co dalej z plikiem .ps robic.

Najprosciej bylo by zaznaczac tekst i przenosic do edytora tekstu za pomoca schowka. Lub grabowac screena i drukowac z obrazkow. Lub jw wspomniales uzyc pdfcreatora.
Chyba wszystkie opcje wyczerpalem.

Ostatnia modyfikacja: 11.08.2010 11:46:48
[#13] Re: Instrukcja do Foundation

@HOŁDYS, post #8

Teraz to oczywiście Hołdys jest bardzo mądry, ale jak w maju zgłaszałem problem zakładając wątek, to siedział cicho. Pewnie opis robienia PDF był dopiero w czerwcowym numerze "Komputer świata"

[#14] Re: Instrukcja do Foundation

@PopoCop, post #13

PopoCop, nie ciągnij OT.

Ostrzeżenie.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem