[#1] Super Frog 2
Link ktory podalem przedstawia fazy projektu gry Super Frog 2
http://www.youtube.com/watch?v=M4bCASTvBHU
Pisze ten temat z pytaniem do was.
Czy bylby ktos kto by zagral w SF2 ? :D

Ostatnia modyfikacja: 28.03.2009 23:11:41
[#2] Re: Super Frog 2

@Mzyku, post #1

Dynamika animacji zupełnie nie przypomina tej z pierwowzoru, a raczej taką z pewnego programu do tworzenia gier platformowych. W taką słabą przeróbkę ja bym nie zagrał.

[#3] Re: Super Frog 2

@grxmrx, post #2

Scroll w grze ma tak chodzić jak na filmiku ?

Ja bym zagrał.

Ostatnia modyfikacja: 28.03.2009 23:34:18
[#4] Re: Super Frog 2

@grxmrx, post #2

Złapane to to Hypercamem + badziewna jakość youtube = żałosny skroling na filmiku.
Opis przy filmiku i zapewnienie o tym że to nadal silnik Team 17 = to samo co w grze SuperFrog ;)

Ostatnia modyfikacja: 28.03.2009 23:37:13
[#5] Re: Super Frog 2

@Mzyku, post #1

Link ktory podalem przedstawia fazy projektu gry Super Frog 2
Ogolnie ladnie, tylko pusto, i troche smutno. Potrzeba chyba jeszcze sporo pracy nad tym.

[#6] Re: Super Frog 2

@Koyot1222, post #5

łoo, extra... chętnie wziąłbym udział tym przedsięwzięciu, mam przed oczami milion pomysłów na stworzenie nowych etapów... :))

mam, czas, twórczość, tylko wystarczy mi powiedzieć co mam robić... :P

PS: Nagrywanie HyperCam, no i w źle dobrany kodek, niski framerate na filmiku...

Przy moim sprzęcie, C2D~3,2 , 4gb ram, 9600AMP zgrywanie takiej gry nie stanowi problemu... zaciągnijcie mnie... jedynke znam jak kieszeń..

kontakt gg: 1164006 / x-f: awjsniper

Ostatnia modyfikacja: 29.03.2009 11:57:05
[#7] Re: Super Frog 2

@Sniper, post #6

Powiem tak ktoś se zrobiła dodatkową plansze do superfroga i tyle
To nie jest żadna 2
Widziałem kiedyś 2 ale 3d i poszło o prawa autorskie
Wydano nie pod nazwą superfrog tylko pod inna i zamienili żabę na jakiegoś stwora

Ostatnia modyfikacja: 29.03.2009 13:04:06
[#8] Re: Super Frog 2

@bunger, post #7

superfog z tego co mi wiadomo jest na wakacjach i nie słyszał aby miał grać w 2
podobno w części 2 superforga zagrać ma
ANGELINA JOLIE

Superfrog wakacje http://www.motivationpoint.net/images/Super%20Frog%20view2.jpg

Ostatnia modyfikacja: 29.03.2009 12:35:08
[#9] Re: Super Frog 2

@bunger, post #8

@bunger
Żabor roztył się trochę i zestarzał jakby. No ale po tylu latach to nie dziwota... ;)

@Mzyku
Nadanie temu modowi tytułu Superfrog 2 to, moim zdaniem, lekkie przegięcie jest. Szczególnie gdy weźmie się pod uwagę, że to na tym samym silniku ma iść. Szkoda, bo w momencie publikacji gra była nowatorska i potrafiła dostosować się do starych jak i nowych wtedy Amig. Chciałbym, żeby nowy Superfrog potrafił wykorzystać możliwości tkwiące w nowoczesnych Amigach, żeby był czymś więcej niż zwykłym modem.

[#10] Re: Super Frog 2

@APC74, post #9

Dziwi mię tylko 1 że taka gra jak superfog
Nie doczekała się kolejnych części jak Prince of Persia
Morza zagrać chyba w 4 części jak nie 5
Jak pisałem superfrog był 3d wdziałem go ale poszło o prawa autorskie

Ostatnia modyfikacja: 29.03.2009 13:13:39
[#11] Re: Super Frog 2

@bunger, post #10

Prince of Persia? 7 części już wyszło na pieca, wiem że Piaski Czasu też na GBA były, ale się pogubiłem...

Ostatnia modyfikacja: 29.03.2009 14:15:24
[#12] Re: Super Frog 2

@Shoonay, post #11

Od dłuższego czasu studio Realspawn Productions pracowało nad amatorskim i całkowicie darmowym projektem o nazwie Superfrog 3D. Jak nietrudno się domyślić, gra miała nawiązywać do kultowej dla wielu z Was platformówki firmy Team 17, która opowiada o perypetiach zielonej i sympatycznej żaby.
zobacz całą wiadomość

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=20403

Ostatnia modyfikacja: 29.03.2009 17:01:09
[#13] Re: Super Frog 2

@bunger, post #12

LINK
tu coś robią

[#14] Re: Super Frog 2

@Mzyku, post #1

Ogólnie to tak się teraz zastanawiam, ile osób jest świadomych istnienia kompletnego edytora do gry? ;)
Można w nim wyedytować większość (o ile nie wszystko) z poszczególnych poziomów, grafika, układ, zdarzenia, pułapki, przedmioty...

[#15] Re: Super Frog 2

@Shoonay, post #14

Bawię się, ale ostatnio słabo z czasem.
[#16] Re: Super Frog 2

@SPECT, post #15

Czekamy na wczesną wersję beta ;)

[#17] Re: Super Frog 2

@Shoonay, post #16

To chyba się sprężę.

Szkoda tylko że jest NDOS i pozostaje granie w dodatki spod UAE lub CD32, której nie mam.
[#18] Re: Super Frog 2

@bunger, post #10

> Dziwi mię tylko 1 że taka gra jak superfog
> Nie doczekała się kolejnych części jak Prince of Persia

A mnie nie. Wiem, że tym co napiszę narażę się co poniektórym, ale Super Frog jest może i dobrą platformówką, ale w porównaniu do innych platform (szczególnie konsol) niczym nadzwyczajnym nie jest. Tylko właściwie amigowcy pieją do niej z zachwytu. Ja natomiast bawię się sporo w emulatory i wiem, że np na SNESa jest sporo świetnych platformówiek, które IMHO przebijają żabola we wszystkich aspektach.

[#19] Re: Super Frog 2

@Solo Kazuki, post #18

No wiesz, co do snesa, to nie ma co porownywac :) Tam hydraulik "żondzi" na calej linii :P
Co do fenomenu Super froga to sam gameplay niczym rewolucyjnym nie jest, raczej upatrywal bym sukcesu w swietnym, ba fenomenalnym, ponadczasowym wprowadzeniu zrobionym przez E.Schwartza i nie starzejacej sie, inspirujacej nawet owczesnych artystow muzyce A.Brimlea.

[#20] Re: Super Frog 2

@Solo Kazuki, post #18

przebijają żabola we wszystkich aspektach

Jak dla mnie na SNSa to Donkey Kong jest trochę lepszy (szczególnie graficznie).
Sonic (&frends) według mnie lepszy nie jest. A najlepszą grywlność ma MARIO i to tylko wersja z NESa.
Wśród tych wszystkich "światowych szlagierów" żabcia wcale nie wypada blado (zielono), wręcz przeciwnie świetnie je dopełnia!
[#21] Re: Super Frog 2

@BULI, post #20

Superfrog jest nieco "przekrzykany" jednak na chwałę zasługuje. Nawet na Amidze są lepsze gry - moim zdaniem Alladin czy też Global Gladiators, Soccer Kid również jest bardzo dobry (chociaż nieco niżej niż wspomniane tytuły)

[#22] Re: Super Frog 2

@Logan, post #21

Ano właśnie, "overhyped" to jedyny zarzut który bym użył w tym przypadku.
Ale nie w czasach jak królował, co prawda też wszyscy się zachwycali, ale wtedy nikt się tam nie przejmował opinią innych, tylko sam sprawdzał - i najczęściej wsiąkał. :D

[#23] Re: Super Frog 2

@Shoonay, post #22

A tak propo SuperFroga, co to jest to zielone coś zo czami, to czym rzuca nasz żabol? :D

[#24] Re: Super Frog 2

@Mzyku, post #1

Za wikipedią:

"Team17 themselves appear not to have forgotten about Superfrog, as the titular character - the frog himself - makes cameo appearances in their most recent games, notably Worms Blast and Worms 3D. Martyn "Spadge" Brown, Creative Director at Team17, has also expressed an interest in reviving the character in a new Superfrog title.

Most recently a Team17 animator changed his avatar on the Team17 forum to that of a freshly-animated Superfrog walk cycle."

:)

Ostatnia modyfikacja: 31.03.2009 08:40:29
[#25] Re: Super Frog 2

@Logan, post #21

Moim zdaniem Superfrog jest grą znakomitą, zresztą jak wszystkie gry Team 17. Wyciąga z kośći graficznych Amigi tyle ile się da czyli maksymalnie ze 3 duże pszczoły i jeden jeż jednocześnie na ekranie z elementów ruchomych i mnóstwo animowanych monet, statycznych owoców itp. To samo dotyczy innych gier jak The Lost Vikings, Alien Breed itp. Amigowy Blitter ma po prostu takie możliwości. Scrolling z kolei jest przepiękny jak to na Amidze.

[#26] Re: Super Frog 2

@Mir3k, post #23

To zielone coś z oczami to wg manuala do gry:

DESTRUCTO-SPUD

This little green blob does your dirty work, you can throw him at airborne enemies and knock them to the ground.

Ostatnia modyfikacja: 31.03.2009 11:27:27
[#27] Re: Super Frog 2

@APC74, post #26

Witam wszystkich.

Wiem, wiem. Odkopuję stary temat. Jestem Jypy czyli pomysłodawca, grafik i ogólnie kierujący przedsięwzięciem Superfrog 2.

Tematy odnoszące się do produkcji gry:

http://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=16080 - o grze.
http://www.forum.milam.pl/showthread.php?p=697#post697 - o postępie.
(obrazek z nowego poziomu to tylko próbka. Zresztą już zabrałem się za przeróbkę groundu gdyż uznałem go za nie klimatyczny)

Chciałbym zauważyć, że filmik na youtube to staroć i proszę by nie oceniać gry na jego podstawie. Pracujemy nad produkcją już 5 miesięcy i na pewno nie będzie to "kiepska przeróbka". Gra nie straci absolutnie nic ze swojego klimatu, będzie posiadać jak w oryginale 6 światów po 4 duże poziomy + 5 poziomów dodatkowych o których tu nie napiszę by szczegółów nie zdradzać. Jest utrzymana w 2D i pixel arcie w którym to staram się zachować klimat grafiki Rico Holmesa. Muzyk który z nami pracuje świetnie radzi sobie z robieniem klimatycznej muzyki wzorowanej na oryginalnych, niezapomnianych utworach.
Oprócz latania Superfrog zyska umiejętność pływania. I oczywiście końcowy przeciwnik będzie o trzy kroć trudniejszy niż Wiedźma w jedynce.

Odkąd w wieku 6 lat pierwszy raz na Amidze zagrałem w Superfroga, zapragnąłem, żeby firma która go wydała zrobiła drugą część. Nie doczekałem się więc postanowiłem, że zrobię ją sam. Gra będzie oczywiście darmowa.

Planowaliśmy wydanie wersji DEMO na 20 czerwca niestety z przyczyn niezależnych opóźnia się. Głównie dlatego, że z moimi wspólnikami komunikujemy się jedynie przez Gadu-Gadu (każdy z nas mieszka w innym mieście). Co do praw autorskich i reakcji Team 17 to nie obawiamy się. Mamy pomysły jak to ominąć. A w razie gdyby jednak kazano nam usunąć grę to mamy nadzieję, że zdąży obejść internet na tyle, żeby nie dało się tego zatrzymać i by każdy głodny Superfroga fan miał szansę pograć OK

Pozdrawiam.
[#28] Re: Super Frog 2

@Jakub P, post #27

Z tego co mi się wydaje remake jest dozwolony o ile nie wyprzesz się tego, na czym się wzorowałeś, wspomnisz autorów oryginału oraz nie będziesz na tym zarabiał kasy.

[#29] Re: Super Frog 2

@mailman, post #28

Właściwie mam w zamyśle jako jedno zabezpieczenie napisać o Lucozade i T 17 oraz zachęcić do zakupu ich gier.

Myślę, że Team nie będzie chciał wobec czegoś takiego podejmować nie popularnych decyzji i zrazić się w oczach fanów.

To oczywiście jeden z pomysłów jak uniknąć pewnych przykrości z ich strony.
[#30] Re: Super Frog 2

@Jakub P, post #27

Macie pomysł żeby ominąć team17. A nie lepiej się spróbować dogadać z t17?

Benedykt Dziubałtowski

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem