[#1] kody do cannon fodder - szukam
szukam kodów do cannon fodder dla whdload. bo te co sa na co 2 stronie, to na DOS są.
[#2] Re: kody do cannon fodder - szukam

@Duncan, post #1

No to super. :)

[#3] Re: kody do cannon fodder - szukam

@Duncan, post #1

Do Cannon Fodder nie ma żadnych kodów.

[#4] Re: kody do cannon fodder - szukam

@mailman, post #3

Nie ma? OK

...Na ekranie z mapą należy, trzymając Ctrl, wpisać Fodder. Powinna pojawić się biała obwódka. Od tego momentu wciśnięcie Enter przenosi do kolejnego etapu.

Każda misja składa się z kilku podmisji. Jeśli którejś nie możesz przejść, to naciśnij Enter - znajdziesz się na następnym poziomie.

W opcjach kliknij na save, jako nazwę pliku podaj JABULA i wciśnij Enter.
Od tej pory klawiszem F10 przenosisz się na następny poziom...

Ostatnia modyfikacja: 22.08.2008 23:10:35
[#5] Re: kody do cannon fodder - szukam

@AlaN, post #4

No w zasadzie jest jeden, która działa w większości gier - trzeba szybko nacisnąć jednocześnie, trzy razy: [Ctrl] + [lewa Amiga] + [prawa Amiga]. :P
[#6] Re: kody do cannon fodder - szukam

@APC74, post #5

Aaaaa... kurde, zapomniałem też o tym :D . No jakżesz mogłem zapomnieć....

I jeszcze coś się tu znalazło
http://cheats.freeola.com/amiga_i/cannon-fodder_180.html

I znalazło by sie więcej

Ostatnia modyfikacja: 22.08.2008 23:14:50
[#7] Re: kody do cannon fodder - szukam

@AlaN, post #6

Kody do poszczególnych misji były w Cannon Fodder na SNES'a,(Na Megadrive/ Sega Genesis prawdopodobnie też) gdyż tam możliwośi save do pliku nie było.

Ale to taka ciekawostka raczej jeżeli chodzi o ten temat

[#8] Re: kody do cannon fodder - szukam

@AlaN, post #6

A sprawdzałeś te kody? Na mojej wersji one nie działają i nie mają prawa działać bo amigowy Cannon Fodder nie posiada pola na wpisanie kodu (wyraźnie jest tam podane, gdzie go trzeba wpisać - When: Level Code Entry Screen.). Może w jakiejś spiraconej wersji lub z trainerem, ale na pewno nie w oryginale. Oryginał posiada tylko trick ze słowem JOOLS. Nawet ten trick ze słowem JOOLS TEAM, który jest podany jako pierwszy na stronie, którą podałeś NIE MOŻE ZADZIAŁAĆ, bo w wersji amigowej nie można w nazwie zapisu postawić spacji.

...Na ekranie z mapą należy, trzymając Ctrl, wpisać Fodder. Powinna pojawić się biała obwódka. Od tego momentu wciśnięcie Enter przenosi do kolejnego etapu.

Też nie działa.

W opcjach kliknij na save, jako nazwę pliku podaj JABULA i wciśnij Enter.
Od tej pory klawiszem F10 przenosisz się na następny poziom...

Tak, to już mówi wszystko, że to jakiś trainer albo wersja nieamigowa.

Co prawda w wersji CD32 jest dodatkowe menu z trainerem, ale z racji tego, że nie posiadam takiej wersji, być może to w niej mają działać te kody. Ale na pewno nie działają w wersji dyskietkowej.

[#9] Re: kody do cannon fodder - szukam

@mailman, post #8

..Na ekranie z mapą należy, trzymając Ctrl, wpisać Fodder. Powinna pojawić się biała obwódka. Od tego momentu wciśnięcie Enter przenosi do kolejnego etapu.

Też nie działa.

Działa ale tylko w wersji pecetowej gry. Sprawdzałem przed chwilą. W Amigowej faktycznie nie śmiga

Benedykt Dziubałtowski

[#10] Re: kody do cannon fodder - szukam

@Benedykt Dziubałtowski, post #9

A to przepraszam. Znalazłem ta informację, ale bez podania czy to na PC czy Ami. Sam kiedyś korzystałem z jakichś kodów przy upierdliwych misjach (jak za 80-tym razem nie mogłem przejść ;) ).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem