[#1] Ladowanie w Wings Of Fury
Jak wyladowac w Wings Of Fury?..pytanie moze glupie,ale mam ztym problem:(

[#2] Re: Ladowanie w Wings Of Fury

@MrT, post #1

1. Podchodzisz do lądowania od prawej strony lotniskowca.
2. Przy małej prędkości ustawiasz drążek sterowniczy od siebie, samolot ląduje :D (lub jak kto woli strzałką do góry ;) )

P.S: Zaraz sam poćwicze :)

[#3] Re: Ladowanie w Wings Of Fury

@MrT, post #1

Wielu poznało ten ból . Rada jest tylko jedna: ćwiczyć, ćwiczyć i ćwiczyć.
[#4] Re: Ladowanie w Wings Of Fury

@Korni, post #2

Przy małej prędkości ustawiasz drążek sterowniczy od siebie, samolot ląduje

On sam ląduje? Czy trzeba coś jeszcze zrobić?

Kiedyś pamiętam wracałem z drugiego końca mapy, leciałem chyba z 3 minuty i jeden jedyny raz wylądowałem. Nie mam pojęcia jak się to stało.

Potem tylko się wkurzałem i torpedowałem swój statek.

[#5] Re: Ladowanie w Wings Of Fury

@El Amigos, post #4

Trzymasz strzałkę do góry (lub joya ;) ) samolot "sam" wyciąga podwozie i ląduje. Proste jak konstrukcja cepa :P

[#6] 50Hz PAL > 60Hz NTSC :-)

@MrT, post #1

jesli grasz na TV pal/ntsc to odpal w NTSC gra wyglada o niebo lepiej, bo nie jest taka splaszczona w pionie i nawet oczy mniej sie meczy bo jest 60Hz. od kic 3.0 wystarczy wybrac w bootmenu NTSC to gra powinna odpalic sie sama po wystartowaniu w NTSC nawet jak bedzie WB w PAL, w WHDLoad to pewnie wiesz ikonka i sa jeszcze inne mozliwosci przykladowo program AmigaToNTSC korzysta ze sterownika monitora NTSC wczesniej trzeba go zaladowac aby dzialal, bo bez stera tez sie odpali, tylko nic nie da. tak tez robie z DUNE2, MagicPocket, 1943, WaxWorks, Wings, GoldenAxe, R-Type, X-It, Lamborghini_AC, Goblinsami i innymi gierkami po ktorych widac, ze sa splaszczone w pionie po odpaleniu w PAL. ogolnie to inny temacik na zrobienie listy takich gierek chodzacych bez problemu z dzwiekiem w NTSC? :)

http://uk.aminet.net/util/boot/AmigaToDouble.lha
http://se.aminet.net/pub/aminet/util/boot/AmigaToNTSC.lha

[#7] Re: 50Hz PAL > 60Hz NTSC :-)

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #6

Opanowane:)Smiga:)A gram na Philips 8332 II i jest miodzio:)

[#8] Re: Ladowanie w Wings Of Fury

@Korni, post #5

Podwozie faktycznie sam wyciąga. Ale ja i tak się zawsze rozbijałem.

Spróbuję dziś pograć. Mówisz strzałka do góry jak będę nad miejscem gdzie trza wylądować? Spróbuja, spróbuja. :)

[#9] Re: Ladowanie w Wings Of Fury

@El Amigos, post #8

Przy czym warto dodać, że samolot ląduje tylko jak się leci w odpowiednią stronę - z lewej do prawej. I musisz dotknąć pokładu w miejscu gdzie są liny hamujące, jak dotkniesz później, to nie zatrzymasz się i wpadniesz do morza.
[#10] Re: Ladowanie w Wings Of Fury

@wali7, post #9

mnie sie udalo nie raz wyladowac od prawej do lewej strony. trzeba leciec bardzo wolno z poziomem statku i przy ladowaniu gwaltownie chamowac dobre wibracje

[#11] Re: Ladowanie w Wings Of Fury

@MrT, post #1

Lądowanie jest właściwie zasadniczo tak proste, że przy odrobinie wprawy można wylądować na statku będąc nad nim! Ale proste staje się coś, gdy już wprawa będzie;)
Wszystko już chyba w tym temacie zostało powiedziane. Ja natomiast dopiszę, że jeśli nie załapiesz się do hamowania, bo tylne koło nie zahaczy o linę hamulcową na okręcie, to nie poddawaj się i cały czas trzymając w lewo i do góry leć dalej...dolecisz do końca i wystartujesz jak gdyby nic.
Ja swojego czasu robiłem wariacje na ten temat, tzn. dawałem mocniej dźwięk w TV, lądowałem na pokładzie, ale bez zahaczania o line, puszczałem w pewnym momencie "gaz", więc samolot lekko zwalniał...później GAZ i startowałem ....ah ten realistyczny warkot z niskiego tonu na wysoki, jaki wtedy słyszałem...:D
AVE!

[#12] Re: Ladowanie w Wings Of Fury

@MrT, post #1

Witam. Wszystkich pasjonatów starego dobrego wof'a ucieszy wiadomości, że aktualnie powstaje remake. Grafika 3D i rozgrywka na podstawie orginału. Zapraszam wszystkich do obejrzenia strony i zapisania się na forum. Celne uwagi, proźby a nawet żądania mile widziane :)
http://www.wingsoffury2.com

[#13] Re: Ladowanie w Wings Of Fury

@Waldon, post #12

Uwaga jedna, celna i prosta - ma to chodzić na Amidze. A jak nie - to po co miejsce na forum marnować? Wszak wszelkich remake'ów mamy już potąd

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem