@recedent,
post #16
Grafiki robi AI, na podstawie oryginałów.
Jeżeli to jest tylko AI to sprajty pewnie będą stare. :) AI może odwalać efektowną popisówkę w obrazkach w których nie ma żadnych konkretnych wymagań, w których możne puścić wodze swojej sztuczno-inteligentnej fantazji i nie będzie to miało wpływu na grę. Gdy pojawią się jakieś bardzo konkretne wymagania, jakieś bardzo konkretne ustawienia klatek animacji to fantazjowanie się nie sprawdzi. Trzeba będzie wziąć do łapy mysz i to faktycznie wydziobać (czy przynajmniej przerobić to co wyszło z AI), bo nic z tego nie wyjdzie.
W latach 1989-1993 miałem takiego bardzo fajnego kumpla (który mnie "zaraził" komputerami). Jeszcze na Atari XL/XE bardzo chcieliśmy zrobić grę i on próbował kilka razy. Zawsze zaczynał od strony tytułowej, definiowania zestawu znaków i... wszystkie projekty na etapie strony tytułowej i jakiegoś zupełnie nieistotnego elementu gry, się kończyły.

Ja miałem odwrotnie - robiłem mizerne rzeczy ale jednak dwa razy udało mi się coś skończyć, wysłać do Avalonu i dostać odpowiedź, że jest to za słabe żeby wydać.
Pełnoekranowe obrazki to są ostatnie 0,25% gry jakie powinno się robić. Chyba, że ma to być ciekawostka, pokaz możliwości AI. To wtedy jak najbardziej tak. Efekty pracy takiego Ai faktycznie
SĄ IMPONUJĄCE. Ja nigdy nie zrozumiem jak coś takiego może powstać. Jeszcze do niedawna te generowane obrazki technicznie były bardzo słabe. Oglądając je na powiększeniu ręce opadały, bo to były koszmarki. Dzisiaj efekty są powalające. Te obrazki tez od strony technicznej są perfekcyjne. Przyznam się, że mnie takie narzędzia bardzo zniechęcają do robienia czegokolwiek.

Nie widzę w tym jakiejkolwiek mojej roli i czuję się jak alpinista, któremu proponuje się, że zostanie podrzucony na szczyt góry śmigłowcem.
Ostatnia aktualizacja: 20.02.2024 16:29:41 przez MDW