[#1] Liga Polska Manager 96 (MarkSoft) - czy błędy w grze zostały kiedykolwiek naprawione?
W grze są dwa podstawowe błędy, które odkryłem już w latach 90-tych.
-Nie da się wpisać kwoty czterocyfrowej przy kupnie zawodnika
-Można zrobić cenę 9999 za bilet i po jednym meczu u siebie jest się bogaczem

Czy ten pierwszy błąd nie był czasami zabezpieczeniem w grze, które nie zostało zdjęte?

Pamiętam, że miałem wersję chyba orginalną w latach 90tych gdzie te błędy nie występowały. Tylko teraz nie wiem czy nie była to czasem Liga Polska 1995 L.K.Avalon.

PS. Tak wiem, że są lepsze gry. Chodzi bardziej o sentyment.
[#2] Re: Liga Polska Manager 96 (MarkSoft) - czy błędy w grze zostały kiedykolwiek naprawione?

@snifferman, post #1

Byly przynajmniej dwie wersje tej gry. Pierwsza na pewno miala jakies bledy. Druga moze jest Ok. Ale to musialbys sam sprawdzic.
[#3] Re: Liga Polska Manager 96 (MarkSoft) - czy błędy w grze zostały kiedykolwiek naprawione?

@Don_Adan, post #2

Mam wersję "Cracked on 06-01-1996 MarkSoft (final version)". Zabezpieczenie usunięte przez Wanted Team a orginał dostarczony przez "DON ADAN"
Znalazłem też inną wersję dyskietki nr1 "Cracked on 28 XII 1995" ale ma te same błędy

Innej narazie nie znalazłem.

Wiem, że jest wersja wydana przez L.K.Avalon, ale to zupełnie inna gra.

Ktoś ma inną wersję?

Ostatnia aktualizacja: 28.04.2022 19:57:01 przez snifferman
[#4] Re: Liga Polska Manager 96 (MarkSoft) - czy błędy w grze zostały kiedykolwiek naprawione?

@snifferman, post #3

Innej wersji gry mi nie dali, choc moze byly jeszcze jakies (np. taki Legion ma minimum 5 wersji). Pierwszej sie zdaje skonczyc nie dalo. Mozesz sprobowac potestowac na oryginale, choc podejrzewam, ze ta gra tak ma.
[#5] Re: Liga Polska Manager 96 (MarkSoft) - czy błędy w grze zostały kiedykolwiek naprawione?

@Don_Adan, post #4

Mi się kojarzy, że miałem orginał i nie było tych błędów. Nie wiem gdzie i czy jeszcze go mam.
Ktoś ma i może sprawdzić?
[#6] Re: Liga Polska Manager 96 (MarkSoft) - czy błędy w grze zostały kiedykolwiek naprawione?

@snifferman, post #5

Czyli albo zly crack, albo inna wersja gry, albo inny konfig Amigi uzywasz teraz niz kiedy grales w te gre.
[#7] Re: Liga Polska Manager 96 (MarkSoft) - czy błędy w grze zostały kiedykolwiek naprawione?

@Don_Adan, post #6

W tą grę grałem w latach 90 i pamiętam, że pirat miał te same problemy co dziś. Była to chyba ta sama wersja bo pamietam dyplom kwacha

Później miałem org i działało ok. Więcej nie pamiętam. Jak ktoś ma org tej gry to mógłby sprawdzić.
Nie wiem czy gra kultowa, ale jak jest wersja co działa, to dobrze byłoby ją zachować w bezpiecznym miejscu
[#8] Re: Liga Polska Manager 96 (MarkSoft) - czy błędy w grze zostały kiedykolwiek naprawione?

@snifferman, post #7

No to musisz znalezc ten oryginal.
[#9] Re: Liga Polska Manager 96 (MarkSoft) - czy błędy w grze zostały kiedykolwiek naprawione?

@snifferman, post #1

Była też Liga Polska Manager 95 na MS-DOS tuż przed wersją Amigową. Według wywiadu: „od niedawna za darmo do pobrania” ale strona twórcy niestety nie działa.

Wywiad:

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/tworca-ligi-polskiej-manager-95-nie-spodziewalem-sie-ze-odzew-bedzie-az-tak-duzy/0y1p9gb

Oficjalna strona twórcy:

http://www.ligapolska95.pl/

Facebook:

https://www.facebook.com/LigaPolska95/
[#10] Re: Liga Polska Manager 96 (MarkSoft) - czy błędy w grze zostały kiedykolwiek naprawione?

@olafmi, post #9

Znalazłem dwa działające linki do wersji PC
Jedna prosi o kod z tabeli i po tym się wywala.
druga wywala jakiś błąd po napisie Liga Polska i zaczyna się wgrywać od nowa.
Sprawdzałem pod różnymi wersjami DosBoxa i to samo.

Strona autora martwa a w archive.org nie ma backupu samej gry.

Nic. Chyba zacznę grać w "Mistrza Polski 96"

PS.Pod WinUAE pogrzebałem w pamięci i znalazłem cenę zawodnika, więc mogę sobie zrobić przecenę
[#11] Re: Liga Polska Manager 96 (MarkSoft) - czy błędy w grze zostały kiedykolwiek naprawione?

@snifferman, post #10

Lub kupić stare czasopismo „Gry Komputerowe 07/98” z płytą CD.

Link do czasopisma bez CD:

https://archive.org/download/gry-komputerowe-1998-07/Gry%20Komputerowe%201998-07.pdf

znalazłem przez przypadek.
[#12] Re: Liga Polska Manager 96 (MarkSoft) - czy błędy w grze zostały kiedykolwiek naprawione?

@snifferman, post #10

Czy byś mi mógł jeszcze podać te dwa linki do tej gry?
[#13] Re: Liga Polska Manager 96 (MarkSoft) - czy błędy w grze zostały kiedykolwiek naprawione?

@olafmi, post #12

Znalazłem działającą wersję PC bez zabezpieczenia na stronie komputerswiat.pl

Umieszczam tutaj linka, gdyż wg witryny:
Liga Polska Manager 95 jest grą dostępną do pobrania całkowicie za darmo.

Niestety nie mam wersji na Amigę bez błędów, więc prośba o sprawdzenie oryginału nadal aktualna.

Instrukcję też znalazłem

Ostatnia aktualizacja: 01.05.2022 13:55:42 przez snifferman
[#14] Re: Liga Polska Manager 96 (MarkSoft) - czy błędy w grze zostały kiedykolwiek naprawione?

@snifferman, post #13

Skoro masz instrukcje to mozesz na zabezpieczeniu wpisac z niej co potrzeba i zobaczyc czy pierwszy albo drugi crack zadziala.
[#15] Re: Liga Polska Manager 96 (MarkSoft) - czy błędy w grze zostały kiedykolwiek naprawione?

@Don_Adan, post #14

W instrukcji nie ma tabeli kodów. Prawdopodobnie była na osobnej kartce wpietej w instrukcję i nie mam jej na skanach(numeracja stron się zgadza).
Co do dwóch wersji z crakiem, to one nie pytają o kody.

Nadzieja w kimś, kto ma wersję pudełkową i sprawdzi, albo poratuje ADFami i skanem tabeli zabezpieczeń.
[#16] Re: Liga Polska Manager 96 (MarkSoft) - czy błędy w grze zostały kiedykolwiek naprawione?

@snifferman, post #1

Oj ta gra miała trochę więcej niedociągnięć niż te dwa które wymieniłeś.

Tutaj recenzja gry:

http://amr.abime.net/review_51134

Jestem ciekawy czy wersja na PC (Liga Polska Manager '95) ma te same niedociągnięcia co późniejsza Oryginalna wersja na Amigę?
[#17] Re: Liga Polska Manager 96 (MarkSoft) - czy błędy w grze zostały kiedykolwiek naprawione?

@olafmi, post #16

Grałem w wersję na PC i cena zawodnika nie jest wpisywana tylko są strzałeczki +-100 i +-1 i nie ma tego problemu co na Amigę. Cena biletów to max 20zł jaką można dać na PC więc też nie zostaniesz miliarderem po jednym meczu na swoim stadionie. Można powiedzieć, że wersja PC jest "grywalna". Szkoda, że nikt się nie odezwał, co ma oryginał na Amigę.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem