kategoria: Szukam gry
[#1] Co to za gra? Widok z góry, trochę podobna do PacMana i Bombera
Witam serdecznie.
Szukam, i szukam, i szukam i pod żadnym hasłem znaleźć nie mogę w całym googlu :(
Mianowicie chodzi mi o grę, który była na Amigę 500 (tak myślę), podobna trochę konstrukcją do Bombera, PacMana, tj. widok z góry, biegało się jakąś postacią i można było zbierać różne diamenty itp., i latały tam takie "czerwone głowy" wydając dziwne dźwięki, które zabijały jeśli na nas wpadły. Może ktoś skojarzy, bo długo szukam, a szczegółów nie pamiętam, to było lata temu..

Pozdrawiam
[#2] Re: Co to za gra? Widok z góry, trochę podobna do PacMana i Bombera

@matek123, post #1

[#3] Re: Co to za gra? Widok z góry, trochę podobna do PacMana i Bombera

@badi2, post #2

Grrrr... gra która zjadła mi mnóóóóóóstwo godzin mego życia :/
Nie skończyłem :/
[#4] Re: Co to za gra? Widok z góry, trochę podobna do PacMana i Bombera

@badi2, post #2

Moja siostra to gwałciła z moją małą pomocą. Ale na PC
[#5] Re: Co to za gra? Widok z góry, trochę podobna do PacMana i Bombera

@badi2, post #2

Dziękuję Wam za szybką odpowiedź :)
W tą też grałem :D

Ale to nie to.. w tamtej o którą mi chodzi, to takie czerwone postacie, podobne do tej, przemieszczały się po planszy i musiałem ich unikać, przy okazji zbierając różne diamenty i tego typu świecidełka, i z tego co pamiętam można było się pozbyć tych "potworków" zsuwając na nie kamień, podobnie jak te kulki w Supaplexie jak spadają. To musiało być na Amigę, na Pegazusa raczej nie.
Dzięki za zainteresowanie :D
[#6] Re: Co to za gra? Widok z góry, trochę podobna do PacMana i Bombera

@matek123, post #5

[#7] Re: Co to za gra? Widok z góry, trochę podobna do PacMana i Bombera

@miro_78, post #6

Tak, to wszystko podobne do niej. I dzięki Wam znalazłem chyba, zacząłem drążyć po nazwach.
Diamond Caves II, po screenach patrzę i to chyba to! :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem