kategoria: Szukam gry
[#1] Zaginione Polskie gry - Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie
Witam

Chciałem poruszyć temat w którym będą informacje o Polskich grach które nigdy nie weszły do produkcji (albo weszły i ktoś może je posiada, a mało kto o nich słyszał):

Ma ktoś jakieś informację o grach:

-Poltergeist ? (Mirage)
-Steel World (Firing Squad)
-In your dreams
-Battlefield 2 (TSA)

Mam jedyne szczątkowe informacje o tych tytułach z prasy.
[#2] Re: Zaginione Polskie gry - Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

@Hubez, post #1

Poltergeist wyszedł. Battlefield 2 zmienił nazwę na Project Intercalaris i też wyszedł (kontynuacja Project Battlefield).
[#3] Re: Zaginione Polskie gry - Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

@mailman, post #2

Poltergeist mialem orginal w foli (teraz go ma Adam Zeku) tak ze ta gra wyszla
In your dreams bylo tylko demo - kiedys jeden z tworcow wypowiadal sie na ten temat na forum PPA

tu masz pare fajnych tytulow Unrelesed

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2012 19:30:49 przez HOŁDYS
[#4] Re: Zaginione Polskie gry - Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

@HOŁDYS, post #3

Rzuciłem okiem na stronę, której adres podałeś i widzę że nikt jej chyba dawno nie weryfikował, bo moja córa dzisiaj grała w Liquid Kids, które 'znalazło się' w pełnej wersji i jest dostępne tu: Liquid Kids, więc na tej stonie być tego nie powinno. To samo dotyczy Snow Bros.

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2012 20:00:39 przez AmiClassic

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2012 20:01:27 przez AmiClassic
[#5] Re: Zaginione Polskie gry - Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

@AmiClassic, post #4

Cytuję:

"This is an incomplete list of games which were being developed for the Amiga but never actually made it. In some cases the games were reportedly finished but the publishers then decided not to release."

Ani Liquid Kids ani Snow Bros. nigdy nie zostały oficjalnie wydane.
[#6] Re: Zaginione Polskie gry - Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

@Shoonay, post #5

Cytuję:
Status: Complete version found and released
... oficjalnie czy nie, według mnie nie powinny się znajdować na liście "Unreleased...".
[#7] Re: Zaginione Polskie gry - Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

@AmiClassic, post #4

Unfortunately it never got released

w sumie szkoda ze gotowa gra nie miala swojej oficjalnej premiery na platformie amiga
Ta strona chyba jest lepsza

Ostatnia aktualizacja: 06.02.2012 22:02:21 przez HOŁDYS
[#8] Re: Zaginione Polskie gry - Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

@HOŁDYS, post #7

Wiele ciekawych gier, ta jest fajna http://agtw.abime.net/games/view/vacsuitjack
[#9] Re: Zaginione Polskie gry - Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

@HOŁDYS, post #7

Wypuszczona, wydana, upubliczniona, itp... dla mnie nieważne jak to nazwać: grałem w to, więc gra jest "released'. Wy nie przekonacie mnie, ja Was, więc dajmy sobie spokój bo OT się robi.
[#10] Re: Zaginione Polskie gry - Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

@HOŁDYS, post #7

Piszemy o Polskich produkcjach...
[#11] Re: Zaginione Polskie gry - Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

@Hubez, post #1

Firing Squad został ukończony w 25 procentach, 2 kompletne lokalizacje przygodówki. Wychodziło nam że zajmie 7-8 dyskietek. Nie skończyliśmy z powodu braku perspektyw na wydanie. Ja robiłem grafikę, nie mam nic z tego, dyskietki zdechły
[#12] Re: Zaginione Polskie gry - Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

@phase, post #11

Nie zachowały się jakieś screeny, zapowiedzi w prasie?
Jakiego typu miała to być przygodówka?
[#13] Re: Zaginione Polskie gry - Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

@BULI, post #12

"Firing Squad" to był nasz team gra miała się nazywać "Steel Word" wzorowana była na "Universe" i "Beneat a steel sky" zaczynało się od wydostania ze statku kosmicznego. Nie mam niestety kompletnie nic, w jakiejś gazecie, tylko co to było ? "nie pamiętam co było 20 lat temu". TopSecret? ukazała się wzmianka z malutkim zdjeciem i notka o "sztampowej" historyjce. Napisanie gry nam nie wyszło, a potem poszliśmy do Polsatu klepać belki podpisowe na Scali ;)
[#14] Re: Zaginione Polskie gry - Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

@BULI, post #12

szkoda że nic z tego nie wyszło, grafikę maznąłem trochę lepszą niż Franko ;)

Ostatnia aktualizacja: 07.04.2014 23:57:53 przez phase
[#15] Re: Zaginione Polskie gry - Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie

@AmiClassic, post #9

http://www.ebay.de/itm/271183784636

ktoś sprzedał, ktoś kupił, więc jest released? ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem