[#1] Cannon Fodder 10 misja wymiękam:)
do jakiej misji udalo sie wam dojsc bo ja zaczynam wymiekac przy 10 w 4 fazie:) a tylko dlatego ze brakuje mi rekrutów w tej misji i w tej fazie zostaje mi z 10 rekrutow takze 2 , 3 proby i Game over

Ostatnia aktualizacja: 23.10.2011 11:58:15 przez Blendor
[#2] Re: Cannon Fodder 10 misja wymiękam:)

@Blendor, post #1

Ja skończyłem bez trainera. Musisz być bardziej oszczędny we wcześniejszych misjach.
[#3] Re: Cannon Fodder 10 misja wymiękam:)

@mailman, post #2

dalem rade 10 misje przeszedlem , zauwazylem ze 9 i 10 misja byly jakies takie przelomowe trudne taki wstep etap do dalszej rozgrywki 11 misja choc zapisalem stan gry i wylaczylem 1 faza wydala mi sie dosc latwa
[#4] Re: Cannon Fodder 10 misja wymiękam:)

@Blendor, post #3

wlasnie sobie dotarlem do 18 misji :) czje ze przejde cala , miedzy czasie zaczolem tez pogrywac w CF2 i wydaje mi sie o wiele szybsza i trudniejsza problem mam juz w 6 misji lekki ale jest
[#5] Re: Cannon Fodder 10 misja wymiękam:)

@Blendor, post #1

Witam.
Oczywiście cała "przejdziona". Ale ciekawostka, w czasach gdy gra była na topie, założyłem się z ojcem, kto straci najmniej rekrutów. Trochę było trudno, jak tylko któryś zginął to LOAD i misja od początku. Ojciec zdołał przejść w ten sposób całą grę bez straty. Ja niestety wymiękłem na jakiejś misji z kilkoma fazami i miałem 3 zabitych. Ważne aby nie tracić ludzi, bo jak awansują do generałów 4-gwiazdkowych to lepiej się nimi gra /strzelają dalej niż przeciwnik/.
Dwójka już nie była taka prosta, jak dla mnie to kolory źle dobrane i już nie ten klimat. Ale to był mój pierwszy oryginał. To paskudne pudełko i dyskietki z naklejkami jak z giełdy w Krakowie.ok, racja
[#6] Re: Cannon Fodder 10 misja wymiękam:)

@Blendor, post #1

Przeszedłem jeszcze w latach 90 bez żadnych wspomagaczy :)

Do dzisiaj jednak pamiętam długi, zimowy dzień w którym z pół dnia męczyłem się z planszą z bunkrami i kolesiami z bazukami.
Kiedy się udało i moi dzielni żołnierze podnieśli ręce do góry i zaczęli podskakiwać z radości, ja również podniosłem swoje w geście triumfu i w tym momencie...

...zgasło światło...

...przeciążenie linii, bo większość mieszkańców tamtej zimy dogrzewało się elektrycznymi piecykami
[#7] Re: Cannon Fodder 10 misja wymiękam:)

@Duracel, post #6

hehe dobre ja w latah 90tych pogrywalem w cannona nigdy nie mialem jakos ochoty zajsc dalej jak misja z JEEP JUMP poprostu nie wiedzialm co tam zrobic ! nie bylo internetu , ani takiej dostepnosci gazet z opisami gier , ale teraz po wielu latach uparlem sie i ja przejde
[#8] Re: Cannon Fodder 10 misja wymiękam:)

@Duracel, post #6

Więc od tamtej pory korzystasz z baterii duracell :)? Nie ma to jak złośliwość rzeczy martwych...

To były czasy kiedy człowiek chyba miał największa cierpliwość, nad takimi pierdółkami siedzieć tyle godzin, dzisiejsza młodzież po pięciu minutach poszłaby grać w tibie albo diablo.

Jedynka jest całkiem przyjemna i sam się w nią zagrywałem, żeby też czasami trzeszczały w niektórych misjach :) Dwójka ma trochę mniej uroku i debilny loader który zachowuje się jakby szukał danych na oślep, granie z dyskietek w drugą część to nieporozumienie.
[#9] Re: Cannon Fodder 10 misja wymiękam:)

@Blendor, post #1

To jest jedna z moich ulubionych gier na Ami. Przeszedłem całą w 1993 grając razem z kumplem na A500+, potem na A1200, oczywiście bez dopingu, więc myślę, że dasz radę :)
[#10] Re: Cannon Fodder 10 misja wymiękam:)

@gx, post #9

rafqc w latach 90tych poczatkowych 93-5 grywallem fanatycznie w super froga z tatą oboje mielismy na nia taka cierpliwosc ze mozesz wierzyc lub nie niektore plansze tak znalismy ze nie potrzebowal bym oczu zeby je przejsc , robilismy turnieje przechodzenie calego froga w jedna noc bez utraty ani jednego zycia :) doszlismy do takiej wprawy ze az sam dzisiaj nie dowierzam bo gdy ostatnio froga odpalilem to mialem problem juz w zamku zeby nie stracic zycia , ale ciekawostka duzo w pamieci zostalo bo czesto lece na oslep w tej grze poprostu pamietam przeszkody w stylu kolcy czy pszczółek
[#11] Re: Cannon Fodder 10 misja wymiękam:)

@gx, post #9

Przeciez juz dal...
[#12] Re: Cannon Fodder 10 misja wymiękam:)

@fazior, post #11

dotarlem do 24 misji czyli the end :) ale do pelnego the end zabraklo mi przejscie 6 fazy niech to szlag juz wiem co zrobic ale ciagle za wolno bo faza jest na czas
[#13] Re: Cannon Fodder 10 misja wymiękam:)

@Blendor, post #12

Przeszedłem i jedynkę i dwójkę i jak dla mnie to dwójka była prostsza. A z jedynką był zresztą dosyć częsty problem z jedną z wersji pirackich które wtedy krążyły. W jednej z misji, o ile dobrze pamiętam, nie dało się wsiąść do pojazdu ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem