@Jazzcat,
post #1
Cześć wszystkim!
Bardzo dziękuję Jazzcat'owi za ściągnięcie mnie tutaj na PPE, bo jakoś nie mogłem się wcześniej do tego zebrać :) Widzę, że forum żyje i ma się dobrze, to zawsze cieszy, szczególnie takiego starego dziada jak ja :)
Tak sobie przeglądam i myślę, że to chyba będzie najlepsze miejsce, aby się ze wszystkimi przywitać i opowiedzieć, jak u mnie to się wszystko zaczęło.
Mój pierwszy raz na Scenie to rok 1992 i magazyn Fat Agnus wydawany przez grupę Investation, a konkretnie debiut w numerze 7, który mógł być wydany jakoś w okolicach kwietnia (nie wiem dokładnie, bo w całym numerze nie ma daty wydania, do czego kiedyś nie przykładano wagi, a co teraz po latach bardzo by się przydało, ale tak mi jakoś wychodzi, że to mógł być kwiecień'92). To właśnie w tym numerze po raz pierwszy publicznie pojawił się tekst podpisany ksywką 'Norby', a konkretnie opis programu do kopiowania Rattle Copy 2.2. To był mój pierwszy opublikowany tekst ever i chyba taki scenowy debiut, jeszcze przed oficjalnym przyjęciem do grupy Investation. Chłopaków z grupy poznałem na giełdzie, a teksty do Fat Agnusa przekazywałem bezpośrednio Lifterowi, który miał swoje stoisko na giełdzie. Bo to Lifter wciągnął mnie właśnie na pokład Fat Agnusa. Zaczynałem od pisania opisów czy to gier, czy to programów właśnie, a po przyjęciu do Investation zacząłem oficjalnie karierę swappera i zająłem się tematyką scenową właśnie na łamach Fat Agnusa przejmując od Scorpika w 1993 roku redagowanie Charts'ów.
W międzyczasie tworzę kilka demek na słynnym programie RSI Demo Maker, z czego jedno przetrwało nawet do dziś. Jednak są to produkcje "nie oficjalne", w zasadzie nigdzie wcześniej nie spread'owane i przetrwały wyłącznie na prywatnych dyskietkach (jedno takie demko wrzuciłem potem na swój pack IT, stąd jego obecność w sieci).
http://janeway.exotica.org.uk/release.php?id=101561
Po przyjęciu do grupy rozpoczynam karierę swappera, a oficjalny debiut na Scenie potwierdza publikacja mojego adresu w napisach końcowych dema Hit The Sky, które zostało wydane na drugim party w Warszawie (listopad'92). I jeśli o czymś nie zapomniałem, to jest właśnie mój pierwszy raz (nie licząc publikacji w Fat Agnusie): pierwszy raz oficjalnie w memberliście i pierwszy raz oficjalnie z adresem w napisach końcowych. A dla swappera było to przecież najważniejsze!!
https://www.youtube.com/watch?v=G__Vo59svCI
Ostatnia aktualizacja: 15.05.2023 16:50:12 przez Norby