[#1] Visual Basic OCX
Mam problem. Zrobiłem program, który wykorzystuje ok. 20 ocx-ów i będzie ich więcej. Teraz musze go zainstalować na wielu komputerach. Program ma działać w taki sposób, że będzie on na sieci i ocx-y też. Na komputerach lokalnych będą tylko skróty do exec-a na sieci. Teraz robię instalkę w VB, ale jak instaluję program to ocx-y instalowane są na komputerze lokalnym. Muszę je usunąć, a następnie rejestrować każdego ocx-a z sieci po kolei. Jest to trochę uciążlie i nie wiem jak tego uniknąć. Czy może należy inaczej zrobić instalkę. Jeśli ktoś wie jak to zrobić to proszę o pomoc. Za pomoc z góry dziękuję. Waldek

[#2] Re: Visual Basic OCX

@bracia_m, post #1

Czy tylko ja mam wrazenie, ze ten post troche nie pasuje do tego forum?
[#3] Re: Visual Basic OCX

@marcik, post #2

Zastanawiam się czasami czy nie lepiej zamknąć forum dla programistów, skoro coraz częściej zamiast amigowych problemów widać tu typowo pecetowe - Builder C++, Visual Basic, co jeszcze? Skąd się biorą tacy turyści portalowi? Wpisują w Google "Superfrog programowanie" i zadają na tym forum pytania. Nie mam nic przeciwko nim, ale to jest forum amigowe, tych pecetowych jest cała masa, proszę takich ludzi, opamiętajcie się (wiem, że naiwny jestem...) i zacznijcie tam kierować swoje pytania a nie tu.
Czy widział ktoś VisualBasic na Amigę? A może Borland Builder C++ jest?....

[#4] Re: Visual Basic OCX

@bracia_m, post #1

ocx'y na sieci? Pierwszy raz slysze o takim rozwiazaniu. Niezbyt to standardowe - radzilbym nie uwyac czegos tak dziwnego.
[#5] Re: Visual Basic OCX

@grxmrx, post #3

grxmrx napisał(a):

> jeszcze? Skąd się biorą tacy turyści portalowi? Wpisują w
> Google "Superfrog programowanie" i zadają na tym forum pytania.
> Nie mam nic przeciwko nim, ale to jest forum amigowe, tych

W opisie jest wyraźnie - "Programowanie - forum dla programistow". Jest gdzieś zaznaczone, że chodzi wyłącznie o Amigę? (albo Pegasosa? ;->) Jak ktoś ("nieamigowiec") z zewnątrz nie skojarzy boinga w górnym rogu to i nie domyśli się, że źle trafił.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem