Jako, że dyskusja się taka zaczęła wyłaniać w miejscu ku temu niewskazanym - proponuję chętnym wylewania swoich żali, czujących się boleśnie dotkniętych, czy czujących uciążliwy ból tam, gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę użytym przeze mnie stwierdzeniem na dalsze kontynuowanie dyskusji jak w temacie w tym miejscu.
A co ja dodam od siebie? A kilka linków dla podparcia swojego twierdzenia (oczywiście nie znaczy to, że całe PPA to sami malkontenci, trolle czy inni zwyrodnialcy, ot po prostu często trafiają się takie przypadki, po których odechciewa się wszystkiego, pewnie nie będzie tu cytatów z niektórych ulubieńców, gdyż ciężko mi cytować kogoś, kogo dawno dodałem do ignorowanych).
1. Ot chociażby wątek lokalizacji OS3.1.x...
Przyznam, że trochę mnie wkurzył brak polskiego języka przy instalacji AmigaOS 3.1.4,
a chyba nawet grecki jest czy tam duński.. raz że społeczność Amigowa w Polsce i była i jest duża, to tak samo wiele aplikacji czy hardwaru też było i jest robione przez Polaków, więć "nasz" wkład jest bardzo duży uważam...
nawet ich próbowałem opieprzyć za to na ich forum ale się cholera nie mogłem zalogować nie wiem czemu..
niby jest tam jakieś fanowskie tłumaczenie dostępne na Aminecie ale nie w tym rzecz..
(temat
tutaj)
2. W ogóle pojawienie się samego OS 3.1.4 i jeden z pierwszych komentarzy moderatora (SIC!) PPA...
STO-panna_lekkich_obyczajów-ZŁOTYCH za kilka bliżej nieokreślonych patchy? 

(proszę -
źródło)
Ogólnie polecam cały ten wątek...
3. Pojawienie się drobnej prodki na Amigi 68k OCS/ECS z życzeniami świątecznymi, skleconej w AMOSie - efekt? Komentarz nr 6:
Już chociaż mogli to pod system zrobić. Bo przy próbie uruchomienia pod MorphOS komputer się wiesza.
(i by nie być gołosłownym -
źródełko)
4. Lub też wątek o CaveStory na Amigę... Już bez cytowania tylko
link do wątku...
I tak można podawać przykłady dalej - stąd moje twierdzenie, że część użytkowników to malkontenci, którzy zawsze tylko narzekają niezależnie od okoliczności. Pewnie przykładów dało by się wskazać znacznie więcej, ale nie chce mi się siedzieć i szukać po całym PPA.
Przeglądam posty sporadycznie, a mimo wszystko ciągle trafiam na takie lub ostrzejsze wypowiedzi... Ale jak się powie głośno, że to razi, to nagle ktoś czuje się obrażony, dotknięty, zaatakowany.
Miłej dyskusji życzę