@Stanisław, post #1
@stachu100, post #2
@cpt. Misumaru Tenchi, post #3
@cpt. Misumaru Tenchi, post #3
@stachu100, post #2
@Stanisław, post #1
@Stanisław, post #6
Poważne strony takie jak PPA TC i inne zajmujące się archeologicznymi maszynami, powinny się zjednoczyć, by wywalczyć na producentach , dystrybutorach starych gier, systemów, obniżkę cen na soft i hard
@Stanisław, post #1
@Stanisław, post #1
Przez przypadek dowiedziałem się że PPA warczy na execki TC że ponoć one są nielegalne bo naruszają jakieś tam prawa i przepisy.
Chcę się spytać co mają robić ludzie którzy nie mają sprawnych dziś Amig a chcieli by sobie pograć w klasyki takie jak GS2000, Settlers czy też Galagę !
Warczysz Waści że to piractwo i naruszanie praw, a wytłumacz mi gdzie są moje prawa, że nie mam dziś dojścia do oprogramowania, dlaczego każdy kto może zdziera z amigowca ostatnia złotówkę, dolara czy też euro?
By był wilk syty i owca cala - dogadajmy sie z gościem od wdhload.
Jak do tej pory TC dba, aby WHDLoad w wersji jakaiej używa do „swojej produkcji" nie można było odpalić poza exekiem.
A może któryś z Was zamiast napinać mięśnie twarzy użyłby wreszcie nadgarstka i swoich szarych komórek mózgu rozwiniętych ponad standard i napisał ALTERNATYWĘ dla WHDLoada?
@olahughson, post #7
@Stanisław, post #6
Poważne strony takie jak PPA TC i inne zajmujące się archeologicznymi maszynami, powinny się zjednoczyć, by wywalczyć na producentach , dystrybutorach starych gier, systemów, obniżkę cen na soft i hard a zobaczysz że problem piractwa spadnie przynajmniej o połowę.
@stachu100, post #4
Wiesz, ja po prostu nie gram...
a po drugie za stary już jestem.
Myślisz że ludzie nie kupili by legala ? mylisz się ! tylko popatrz jakie są ceny ! Nie jest to chore ?
2. Jak pada platforma to wszystko powinno być uwalniane. Również z urzędu.
Ja bym nie chciał żeby istnienie tej strony stanęło pod znakiem zapytania z powodu tego, że pozwolono na taką wymianę linków.
Wystarczy przecież ktoś życzliwy, na przykład ktoś kto dostanie bana i w akcie zemsty zacznie zgłaszać do odpowiednich organów, że na takiej a takiej stronie jest podejrzenie o piractwo. Co się wtedy dzieje? Łatwo się domyślić. Strona znika, nawet nie musi być wyłączana przez jej moderatorów, ale przez firmę, która ją hostuje.
@cpt. Misumaru Tenchi, post #15
@Stanisław, post #1
@Tomski, post #16
Nie gram już od dobrych 5 lat. Przyczyna prosta. Brak czasu i jeszcze raz brak czasu. Proza życia. Są inne priorytety, ważniejsze rzeczy do zrobienia - dom jednorodzinny, przy którym cały czas trzeba coś robić, rodzina etc etc etc.
Wszystkich gier nie musi się mieć/grać.
Od siebie dodam, że mnie cały amigowy rynek gier wisi. To martwa platforma a wiec i rynek właściwie żaden.
Jak ktoś chcę mięć oryginały, bo go to rajcuje - jego sprawa. Mnie wystarczą ADFy.
@stachu100, post #2
@arczibeatbox, post #21
@grxmrx, post #22
@RoniWorlds, post #23
@RoniWorlds, post #23
@RoniWorlds, post #23
@RoniWorlds, post #23
@Deftronic/..., post #26