[#1] Gdzie jest odwrotny ,,/'' na klawiaturze?
Ostatnio mam problem. Pojawił się gdy chciałem zagrać we freespace. Gdzie jest ten p.....ony odwrotny slash. Gdy wciskam ten symbol na klawiaturze pojawia się ,,#''. Dlaczego. Próbowałem na różynych keymapsach (tych oryginalnych z Ambienta) i tych co dołożyłem czyli ISO-PL i AmigaPl-USA(sporadycznie używam). Jak posiadałem Ami nie miałem takich problemów. Acha klawiatura została z Ami więc chyba nie jest problemem.
Siemka
[#2] Re: Gdzie jest odwrotny ,,/'' na klawiaturze?

@Arbuz, post #1

Na mojej klawiaturze odwrotny / jest przy backspace :)

[#3] Re: Gdzie jest odwrotny ,,/'' na klawiaturze?

@Arbuz, post #1

U mnie byl taki problem i na klasiku (jak mialem interface micronika) i na pegasosie, jak uzywalem keymapy z amigi, keymapa dolaczona do mosa dziala u mnie dobrze
[#4] Re: Gdzie jest odwrotny ,,/'' na klawiaturze?

@Tomek (Kaczus), post #3

A zobacz na F11 u mnie tam jest w bardzo dziwnym miejscu
[#5] Re: Gdzie jest odwrotny ,,/'' na klawiaturze?

@Dj Thunder, post #4

Tak bylo w interface micronika, ze na f11 przechodzil ten klawisz, w mosie tak nie jest
[#6] Re: Gdzie jest odwrotny ,,/'' na klawiaturze?

@Cargo, post #2

Właśnie o to chodzi że powinien być przy Backspace i tak jest narysowany a nie ma . F11 odpada. Przerzucam na oryginalne z mosa mapy i jest tak samo. Może pdrzuciłby mi ktoś na priva swoje keymapy to sprawdzę.
[#7] Re: Gdzie jest odwrotny ,,/'' na klawiaturze?

@Arbuz, post #6

Hmm, dziwne, a u mnie jest właśnie obok backspace i działa... keymap pc104_pl

[#8] Re: Gdzie jest odwrotny ,,/'' na klawiaturze?

@Arbuz, post #6

To raczej wina Twojej klawiatury. U mnie zarówno na Chicony std i Logitechu jest OK - tam gdzie rysunek tam i znak na standardowej keymapie.
[#9] Re: Gdzie jest odwrotny ,,/'' na klawiaturze?

@Jacek Piszczek, post #8

Prawdę mówiąc na AMidze było wszystko Ok, a jak przeszedłem na Pegaza to przez te kilka miesięcy nie mogłem tego zauważyć bo nie używałem tego klawisza. Dopiero teraz to wyszło. Może rzeczywiście padła klawiatura. Pójdę do kolesia z grzybem i ją sprawdzę.
Pozdrawiam
[#10] Re: Gdzie jest odwrotny ,,/'' na klawiaturze?

@Arbuz, post #9

I jaki wynik testu? Padla klawiatura, czy miales zla keymape ?
[#11] Re: Gdzie jest odwrotny ,,/'' na klawiaturze?

@Cargo, post #10

Właściwie to nie wiem co było bo go nie znalazłem.Czasem jest a czasem go nie ma. Potrzebny był mi tylko do Descsenta Freespace, ale od kiedy padła mi partycja przez niego to przestałem go używać więc narazie nia mam problemu. Jedyny oprócz gry przypadek kiedy jest mi potrzebny czasem to w PGS-ie ale obchodzę ten problem poprzez opcję find/change i zmieniam ręcznie.Jakbym kiedyś do tetgo doszedł gdzie poszedł ;) to poinformuję.
Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem