[#1] Return To Castle Wolfenstein - problem.
Mam problem z Return To Castle Wolfenstein. Podczas odpalania mrugnie mi okno gry, a potem dostaję następujący komunikat:

„Sys_Error: VM_Create of UI Failed"

W tym samym czasie otwiera się okno konsoli i mam:

"Sys_LoadDLL ("ui", 27589FC0, 27589FC4"

Ktoś spotkał się z takim problemem? A może ktoś wie o co chodzi jakby.
Pograłbym sobie...:
[#2] Re: Return To Castle Wolfenstein - problem.

@waldiamiga, post #1

Miałem taki problem, okazało się że miałem uszkodzonej pliki gry, które przegrałem z wersji pecetowej
[#3] Re: Return To Castle Wolfenstein - problem.

@Olo, post #2

Hmm, to oryginalna wersja gry dodawana do jakiejś gazety (CD Action czy coś), zainstalowałem ją na PC potem podniosłem do v1.4 i przeniosłem na PowerBooka.

Ostatnia aktualizacja: 30.05.2013 09:29:30 przez waldiamiga
[#4] Re: Return To Castle Wolfenstein - problem.

@waldiamiga, post #3

Dzięki Krashanowi gra odpala (był uszkodzony jeden z plików), ale nie działa mi touchpad w tej grze.
[wyróżniony] [#5] Re: Return To Castle Wolfenstein - problem.

@waldiamiga, post #4

I nie zadziała, Bigfoot mi tłumaczył kiedyś o co kaman ale zapomniałem. Ale pewnie np. wujek rzookol przyjdzie i wyjaśni :)
[#6] Re: Return To Castle Wolfenstein - problem.

@pampers, post #5

Podbijam temat. Mam ten sam problem. Próbuje zainstalować grę z kilku różnych edycji, zarówno dwupłytowych jak i jedno. Instalacja CHYBA się udaje - wyświetla komunikat, że gra została zainstalowana i nie wystąpiły żadne problemy (czy coś takiego), mimo to gra wyrzuca błąd. Co dziwniejsze w katalogu main nie ma żadnych plików z końcówką *morphos_ppc.so. Port pobrałem stąd. HELP!
[#7] Re: Return To Castle Wolfenstein - problem.

@_arti, post #6

Mogę podesłać na priv. Razem będzie 6 plików chyba.
[#8] Re: Return To Castle Wolfenstein - problem.

@_arti, post #6

Ma na maku mini gierka chodzi jak przysłowiowy szwajcarski zegarek. Cały katalog z grą zajmuje około 700 mega. Więc nie wim co jest u Cibie nie tak, może masz procesor za słaby (533 MHz) i wtedy to był by atut za nieuruchamianiem się gry. Ale to jest tylko moje gdybanie. Inna opcja, to mogę spakować cały katalog i Ci jakoś podesłać. Na płytce np.
[#9] Re: Return To Castle Wolfenstein - problem.

@gilban, post #8

Dopowiem, że grę mam ustawioną w rozdzielczości 1024x768 i w 16 bitach.
[#10] Re: Return To Castle Wolfenstein - problem.

@_arti, post #6

Podbijam temat. Mam ten sam problem....

Czyli dalej nie działa? Tak jak Ci pisałem w katalogu main powinieneś mieć 6 plików .so. Jak chcesz to prześlę Ci je na maila.
[#11] Re: Return To Castle Wolfenstein - problem.

@waldiamiga, post #10

Ta gra chodzi nawet na iMaku G3, wiec predkosc to nie problem. Poprosze wiec kogos z Was o podeslanie tych plikow, jesli mozna.
[#12] Re: Return To Castle Wolfenstein - problem.

@_arti, post #11

Pliczki wysłane.
[#13] Re: Return To Castle Wolfenstein - problem.

@waldiamiga, post #12

Dzięki wszystkim za pliki. Gra ruszyła OK
[#14] Re: Return To Castle Wolfenstein - problem.

@_arti, post #13

Jaki masz sprzęt? Z tego co wiem na PB pod koniec się wiesza.
[#15] Re: Return To Castle Wolfenstein - problem.

@deez, post #14

PowerMac Digital Audio G4 533Mhz + 512Mb RAM + ATI 9200/128Mb.
[#16] Re: Return To Castle Wolfenstein - problem.

@_arti, post #15

Podeślę sejwa więc, zobaczysz czy następny poziom się wczyta, ok?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem