[#1] Kadu
W związku z brakiem nowych aktualizacji dla AmiGG zastanawiam się, jaki stopień trudności miałoby wykonanie portu kadu na MorphOSa?

[#2] Re: Kadu

@pampers, post #1

Jako laik myślę że GUI stanowiłoby problem. Nie chciałbym żeby Kadu pod MOSa miało wygląd linuxowy. Gdyby ktoś założył bounty na ten cel, ja bym się dorzucił.

[#3] Re: Kadu

@pampers, post #1

Coś ty taki niecierpliwy pampers. Przecież BrainWash jest "robiony"...
Minister wyraźnie wyjaśnił, że AmiGG kod jest zaśmiecony i pisany jest od nowa inny program. Cierpliwości :)

[#4] Re: Kadu

@kjb, post #2

A sprawdź jak wygląda na Windows. Ja bym spawdził ale nie mam na czym odpalić Windows.

[#5] Re: Kadu

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #4

Jedyny pecet u mnie to laptop Armada M700, na którym jest win98, po to żeby moja córka mogła grać w gry edukacyjne z Cliffordem i Ulicą Sezamkową :)

-----edit-----
Jakbym używał windę jako podstawowy system, to bym nie potrzebował kadu :)

Ostatnia modyfikacja: 19.08.2010 03:18:40
[#6] Re: Kadu

@pampers, post #1

Kadu wykorzystuje bibliotekę Qt, więc port nie byłby łatwy. Jeżeli już brać się za coś takiego to najlepiej byłoby przeportować samo Qt, a potem porty aplikacji nie stanowiłyby żadnego problemu. (Jedną z głównych zalet Qt jest identyczny kod źródłowy, niezależny od platformy.) To jednak byłoby trudnym zadaniem (IMHO). Bo przecież nie chcemy, żeby korzystało to z X11 czy innego "linuxowego syfu", prawda? ;)

[#7] Re: Kadu

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #4

Na osx wygląda jak na linuksie to pod windą pewnie tez.

[#8] Re: Kadu

@MaveRick, post #3

Może i jest robiony a co będzie jak się nie zrobi? Nie pytałem o unowocześnienie AmiGG bo widziałem co MiniQ odpowiedział tylko o kadu.

[#9] Re: Kadu

@ede, post #7

Pod windą wygląda jak windowsowa aplikacja (przynajmniej mniej więcej). Qt jako jedno z głównych założeń ma wykorzystanie jak najwięcej funkcji natywnych dla danego systemu operacyjnego.

http://www.kadu.net/w/Zrzuty_ekran%C3%B3w/0.6.5

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem