[#2]
Re: The Last Ninja - trylogia
@michalmarek77,
post #1
W The Last Ninja 2 można tryby zmienić (mode 1, mode2, mode 3), którymś klawiszem, powoduje że nie musimy już trzymać "skos" a zmienia na lewo, prawo, góra, dół. Co do sterowania, to kwestia przyzwyczajenia i jak dla mnie to najlepsza gra na C64 i posiadam wszystkie części w oryginałach na kasetę i dyskietkę.
Dodatkowo oryginalna wersja na kasecie, podczas wgrywania z kasety (dodam, że w trybie normal) dawała nam nie lada przyjemność: słuchanie muzyki podczas wgrywania a wgrywanie każdego następnego level'u daje nam kolejne utwory. To samo jest z The Last Ninja 3 z kasety. Ostatnio przeniosłem dwie części na Easy Flash, by nie czekać na granie;)
Fakt, że pierwsza część wymagała od gracza "dokładności", lecz i tak zam wielu fanatyków tej trylogii i to nie tylko w naszym kraju. Istnieje portal miłośników tej gry;)
Każdy ma swoje ulubione/znienawidzone gry na poszczególne komputery. Dla mnie Trylogia The Last Ninja jest ponadczasową, wspaniałą grą, którą z miłą chęcią włączam i pogram.
Sama muzyka w The Last Ninja 1 (C64) jest rewelacyjna!
W samym artykule nie ma właśnie informacji odnośnie wgrywaniu z kaset, co uważam za ciekawostkę i powinna się tam znaleźć. Nie ma również informacji, że gra jest również wydana na ZX Spectrum: The Last Ninja 2 (na kasecie) - również posiadam w oryginale.
Dodatkowo The Last Ninja 2 wyszła na: NES, Apple, Nintendo, Pegasus
Ostatnia aktualizacja: 22.11.2015 12:33:49 przez Canga