[#9]
Re: Miecze Valdgira 2 - Amiga, Atari, C64
@carrion,
post #8
Shaman najgorszy, przeraża mnie to co mówisz... Eternal jest świetny, ale chyba najtrudniejszy, wymaga momentami wręcz małpiej zręczności i doskonałego panowania nad bohaterem (wysokość skoków, odpowiednie obliczenie odległości, błyskawiczna reakcja na pojawiających się przeciwników). W Shamanie zaś co najwyżej niektóre poziomy mogą sprawić niespodziankę, gdy pójdziemy nie tą drogą co trzeba i na skutek konieczności wracania się po dwa razy zabraknie nam czasu. Ale jeżeli nie stracimy żyć na głupoty, to chyba śmiało starczy ich na poznanie tych etapów, a co za tym idzie przejście gry za pierwszym razem. I właśnie chyba paradoksalnie przez to uproszczenie w stosunku do Eternala, Shaman wciąż jest jedną z najczęściej dziś odpalanych przeze mnie gier tego typu na emulatorze C=64, przy Creatures czy Mayhemie.
Preview sobie znajdę przy okazji przeglądania całości zasobów CSDb, dzięki za uczulenie na niego.
No i cóż, jeszcze raz dzięki wam wielkie za to co robiliście. Naprawdę się cieszę że mogłem to napisać osobiście. Czekam na ewentualne nowe pozycje, a w stare będę się zagrywał do końca świata.
Ostatnia aktualizacja: 29.11.2011 20:17:15 przez cpt. Misumaru Tenchi