Komentowana treść: MPlayer - nowa wersja
[#1] Re: MPlayer - nowa wersja
Dawno się nie zachwycałem MPlayerem. Tak samo zresztą jak i Blenderem i OWB. Chyba trochę przywykłem, że te wypasy są na MorphOS-a i działają nadwyraz sprawnie (jak na amigowe warunki). No to tylko napiszę "suuuuper" żebyście nie zapomnieli, że się zachwycam. :)
[#2] Re: MPlayer - nowa wersja
No. :) I mamy spóźniony prezęcik na mikołaja.
[#3] Re: MPlayer - nowa wersja
Nigdy nie zwracałem uwagi na MPlayera NA MorphOSa. Po prostu zgrałem i działa. Więcej nie wymagałem i nie podniecałem się.
Zmieniłem zdanie jak zacząłem odpalać filmy na innych systemach, zacząłem bawić się przewijaniem i odpalaniem kolejnych filmików i wtedy widać różnice (a MPlayer na MacOSX to kaszana).
Naprawdę MPlayer w wersji na MorphOSa to porządny soft
[#4] Re: MPlayer - nowa wersja
Napiszę krótko - thx Fab OK
[#5] Re: MPlayer - nowa wersja
Komentarz testowy z nowo wygranego sprzętu :)

Benedykt Dziubałtowski
[#6] Re: MPlayer - nowa wersja

@Benedykt Dziubałtowski, post #5

wysłany z caf221.neoplus.adsl.tpnet.pl (83.30.77.221) Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10_5_8; zh-cn) AppleWebKit/533.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Safari/533.18.5

hmm a to ciekawe.\

Benedykt Dziubałtowski
[#7] Re: MPlayer - nowa wersja
Dzięki!:)
[#8] Re: MPlayer - nowa wersja

@Benedykt Dziubałtowski, post #6

wysłany z caf221.neoplus.adsl.tpnet.pl (83.30.77.221) Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10_5_8; zh-cn) AppleWebKit/533.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Safari/533.18.5

MorphOS Team przepisał system na Intela?
[#9] Re: MPlayer - nowa wersja

@Benedykt Dziubałtowski, post #6

W ustawieniach OWB musiałbyś zmienić żeby się przestawiało jako OWB a nie jako Safari.
[#10] Re: MPlayer - nowa wersja

@madman15, post #9

Dzieki serdeczne! Czym charakteryzują się te zmiany w GUI? Niestety nie mam pod ręką sprzętu i nie mogę się przekonać na własne oczy...
[#11] Re: MPlayer - nowa wersja
Ten program to element niezbednego zestawu, bez odtwarzacza filmow i muzyki kazdy wspolczesny system to dla mnie dead (moze poza klasykiem z 68030/882/50Mhz ze zrozumialych wzgledow;)
[#12] Re: MPlayer - nowa wersja
OK powoli system staje sie funkcjonalny . :)
[#13] Re: MPlayer - nowa wersja

@MaveRick, post #3

i wtedy widać różnice (a MPlayer na MacOSX to kaszana)

Nie no przesadziłeś troche, MPlayer na OSX ma bardzo fajne GUI, zwłaszcza na pełnym ekranie (tylko to co potrzebne, czytelne, i samoczynnie zanika, a tego zdaje się wersja na MorphOS nie ma) no i jest 100 razy lepszy od firmowego Quicktime ... mniejsze obciążenie procka i dużo kodeków.

Ja bym chciał aby GUI w trybie Fullscreen się chowało po chwili nie używania.
A tak po za tym to super. THX for FAB !
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem