[#1] Serwer Commodornia na Discord
Od niedawna istnieje serwer Commodornia na Discord. Jest to serwer stworzony za aprobatą Pawła Żywickiego, czyli administratora grupy Commodornia na Facebook. Zajmuje się głównie tematyką ogólnie sprzętów firmy Commodore (a więc i Amiga*), choć nie tylko. Jeżeli ktoś chce zaproszenie to poniżej daję do niego link.

Zapraszam serdecznie (wymaga akceptacji zasad).

* Także AmigaNG

Ostatnia aktualizacja: 02.04.2025 17:44:28 przez Solo Kazuki
4
[#2] Re: Serwer Commodornia na Discord

@Solo Kazuki, post #1

Skoro jest "NG" to kliknąłem w link i dostałem komunikat:
"The invite link is invalid or has expired."

No chyba, że to jest tylko taka obrona przede mną (rozumiem to i w pełni akceptuję). Jeżeli jednak nie jest to MDW-blocker to pragnę uspokoić, że Discorda tylko czytam (i to nieregularnie), prawie się nie udzielam, więc nie ma strachu, że wywołam jakąś *****burzę.

Ostatnia aktualizacja: 02.04.2025 16:16:32 przez MDW
[#3] Re: Serwer Commodornia na Discord

@MDW, post #2

Przepraszam, przez niedopatrzenie dałem wygasające zaproszenie. Teraz dałem stałe, więc będzie mógł je wykorzystać każdy kto chce dołączyć.

Ostatnia aktualizacja: 02.04.2025 17:48:32 przez Solo Kazuki
1
[#4] Re: Serwer Commodornia na Discord

@Solo Kazuki, post #1

" firmy Commodore a więc i Amiga " , co ma jedno do drugiego..

Ostatnia aktualizacja: 02.04.2025 20:04:03 przez dynx
[#5] Re: Serwer Commodornia na Discord

@dynx, post #4

Troszeczkę jednak ma. Fakt, że Commodore to tylko epizod w życiu Amigi, ale jednak epizod dosyć istotny.
[#6] Re: Serwer Commodornia na Discord

@MDW, post #5

To był wypadek losu, kompletnie te dwie rzeczy nie mają nic wspólnego
[#7] Re: Serwer Commodornia na Discord

@dynx, post #6

Czy fakt, że przez "wypadek losu" firma Hyperion Entertainment zajęła się tworzeniem nowych wersji systemu operacyjnego dla Amigi coś zmienia w tej materii? Nie wiem - nie kupisz wersji 3.2.2.2.2 albo na złość nie pobierzesz nowej aktualizacji ROM-ów? Z ciekawości pytam.
[#8] Re: Serwer Commodornia na Discord

@dynx, post #6

Określenie "wypadek losu" mi się podoba. Początkowo (lata 80) to był nawet uśmiech losu, ale trochę później to już było przekleństwo. Commodore stało się kulą u szyi Amigi i jej zabójcą.

Poruszamy niebezpieczne tematy. Przez chwilę wyobraziłem sobie w co ten wątek za chwilę się przeobrazi...
3
[#9] Re: Serwer Commodornia na Discord

@MDW, post #8

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem