@Adam_Lca,
post #5
Chyba przereklamowany ?
Najwięcej zabawy miałem żeby go stabilnie uruchomić ( wywalić jakiś dziwny booster, porobić patche, wymienić baterię, czyszczenie styków w podstawkach. przerobić płytkę z STRam z 4MB na 14/16MB .itd ), potem trochę zeszło żeby odpalić kartę CF ( potrzebny jest płatny sterownik, ten w ROM nie obsługuje CF i większych HDD ), w międzyczasie kupiłem NETUSBee ( LAN i USB, fajnie to nawet chodzi ) , bo nie miałem myszy ST na chodzie, a i przenoszenie danych dyskietkami to porażka, no i na koniec CT63 ( 060 + 512MB ) tu też było kombinowania żeby stabilnie to działało, no i po wielu godzinach walki mogłem sobie przejrzeć "bogatą" bibliotekę gier i dem na Falcona, w jeden wieczór przejrzałem chyba wszystko co było warte uwagi i doszedłem do wniosku że najlepsze dema na Falcona to te przeportowane z Amigi, a gier wykorzystujących możliwości Falcona jest mniej-więcej tyle co na Amigę wykorzystujących Warp3D, jedyne co w Falconie jest naprawdę dobre i wykorzystane w sofcie to dźwięk !
pewnie w użytkach jest lepiej, ale z grami i demami na Falcona jest naprawdę kiepsko, a taka A1200 z Warpem 060 i Delfiną DSP sprzętowo już przewyższa pod każdym względem najbardziej wypasionego Falcona, wyjdzie 2x taniej, jest dużo softu co wykorzysta ten sprzęt, no i to Amiga
Ostatnia aktualizacja: 25.04.2021 01:13:55 przez UJP