[#1] Problem z instalacją Lion na Macbook
Zakupiłem sobie Macbooka tak do siebie. Model A1181
Miał wyczyszczony system. I tu pojawił się problem, mianowicie zaloguje się w appstore, robię zainstaluj ponownie macos i wyskakuje komunikat: ta rzecz czasowo niedostępna.
Jest jakaś inna możliwość instalacji systemu?
System to Lion.
[#2] Re: Problem z instalacją Lion na Macbook

@Shredder, post #1

Widze nikt nie miał kontaktu z makiem....
[#3] Re: Problem z instalacją Lion na Macbook

@Shredder, post #2

Jest jakaś inna możliwość instalacji systemu?

Tak, instalacja z napędu DVD....
[#4] Re: Problem z instalacją Lion na Macbook

@karolb, post #3

Albo jeszcze z USB lub Firewire
[#5] Re: Problem z instalacją Lion na Macbook

@karolb, post #3

Ta ale gdzie zdobyć
[#6] Re: Problem z instalacją Lion na Macbook

@Shredder, post #5

było tego kiedyś pełno na mega.nz.
Ale już nie ma, bo usunęli typa.

Ale ściągnąłem wszystko zawczasu, to mógłbym Ci pożyczyć.
Ale nie pożyczę, bo później pokasowałem. A i tak połowa obrazów była uszkodzona, a Lion był mi na wuj, bo to nie ppc, a musiałem mieć coś na ppc, żeby wyłączyć wk*rwiający dzwonek po włączeniu maka po tym jak wywaliłem os x, bo przecież morfios tak zaawansowanej funkcji nie przewidział. Mam za to snow leoparda i jakiegoś hakintosza, którego se instalłem w wirtual coś tam do hakowania apki.

*tak naprawdę to dmg liona też mam, ale 7zip mówi, że jest jedwabnięty, i nie chce mi się nawet wnikać. katurlanie

poza tym na pewno jest tego fpyte na chomikuju i innych. Na przykład szukając w goglach - nie wiem - czegoś na kształt mac-os-x-lion-10-7-iso może, hmmmm

Ostatnia aktualizacja: 07.07.2020 20:10:02 przez snajper
[#7] Re: Problem z instalacją Lion na Macbook

@snajper, post #6

Ta ale czy jak zasssam inny to się za instaluje na tym sprzęcie
[#8] Re: Problem z instalacją Lion na Macbook

@snajper, post #6

musiałem mieć coś na ppc, żeby wyłączyć wk*rwiający dzwonek po włączeniu maka po tym jak wywaliłem os x, bo przecież morfios tak zaawansowanej funkcji nie przewidział

Twój problem jest nieaktualny od października 2019 (czyli od pojawienia się wersji 3.12 systemu MorphOS):

[#9] Re: Problem z instalacją Lion na Macbook

@Shredder, post #7

ni wim.
ALE jak chcesz tego lajona, to go właśnie wrzucam na gogle drajf i będzie za półtorej godz. Wczorej dopiero zauważyłem, że po pierwsze te duże pliki to były archiwa xar, a nie dmg ani zip, a po drugie wcześniej co prawda 7zip je otwierał, ale twierdził, że jest błąd i wypakować dało się wszystko poza samym dmg. Za to File Viewer Plus nic nie krzyczał i wypakował wszystko. Niestety nie mam jak zweryfikować, czy wszystko tam jest ok, bo w VirtualBoxie dochodzi mi do screena z tym makosowym kolorowym kursorem i tak sobie wisi. Na https://oracle-virtualbox.net/faq/10-how-to-install-os-x-montain-lion-on-virtualbox.html zresztą podają:
The standard way on installing OS X Mountain Lion still doesn't work with Virtualbox. That is why you'll have to obtain a special distros, such as iAtkos

ale jeśli masz jak nagrać sobie to DMG na płytę, to może pójdzie.

*aaa, tam piszą o Mountain Lionie, a nie Lionie... No ale to tego. Nie udało mi się, póki co, tego ruszyć wirtualnym boksem.

Ostatnia aktualizacja: 12.07.2020 11:31:25 przez snajper
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem