[#1] nawilżacz halp
ma ktoś z państwa przypadkiem taką kupę pt. TRANSA NT-315? Bo próbuję właśnie wlać mu wodę i zadanie to mnie przerasta.

Instrukcja mówi tak mianowicie:
- podnieś górną część nawilżacza
- odkręć korek
- wlej wodę - max 4,5l
- zakręć korek
- ułóż górną część nawilżacza na podstawę.

Natomiast tak wyglądają części skłądowe nawilżacza:

OK... To po kolei: podnoszę "zbiornik na wodę" (rozumim, że to jest górna część nawilżacza). Odkręcam "korek" (o ile odkręceniem można nazwać uniesienie plastikowego dekla). Biorę kubek z wodą i leję... prosto na podłogę. x| Bo, k..*&, górna część nawilżacza ma otwór na wylot, prowadzący prosto do dolnej części nawilżacza... Ale to nie koniec, bo w instrukcji stoi też: "Nie pozwol, by woda dostala sie do podstawy, gdyz moze uszkodzic wewnetrzne czesci nawilzacza". He, he, he... Czyli mam tak: unieść górną część, która ma dziurę na wylot, i przez tą dziurę wlewać wodę do górnej części nawilżacza, uważając, żeby nie dostała się do dolnej części nawilżacza prosto przez otwór... W T F ? x|

Ostatnia aktualizacja: 18.03.2020 18:51:13 przez snajper

Ostatnia aktualizacja: 18.03.2020 18:51:40 przez snajper
[#2] Re: nawilżacz halp

@snajper, post #1

ja maczam co trzy dni pindola w sloiku z utleniona woda, wtedy nie trzeba zadnego nawilzacza a skorka jest gladka jak u niemowlaka OK
[#3] Re: nawilżacz halp

@snajper, post #1

proszę pańśtwa, zdaje się, że rozwiązałem problem. Odlałem kilka łyżeczek wody i teraz wydaje się to działać, robi fajną mgiełkę i zabija złe jony . Co prawda nadal nie wiem, co ma na celu przycisk "nightlights" oraz czy tam komuś przypadkiem nie przesunął się przecinek o 1 w prawo przy maksymalnej pojemności, ale mniejsza z tym. Zamykam wątek. sędzia

P.S. okienko z emotami otwiera się na bezsensownej pozycji. Kiedy robimy odpowiedź na dłuższy post, trzeba skrolować do samej góry, żeby zobaczyć, że cokolwiek tam się pojawiło lol.

P.P.S. Proszę spojrzeć, jak fajnie dmucha. Możecie zazdraszczać.

Ostatnia aktualizacja: 18.03.2020 19:32:59 przez snajper
[#4] Re: nawilżacz halp

@snajper, post #3

Skąd wiesz, że to polepsza powietrze a nie pogarsza?
[#5] Re: nawilżacz halp

@selur, post #2

Widzisz, w słoiku, a to urządzenie tak jakby zastępowało pindola.
[#6] Re: nawilżacz halp

@amikoksu, post #4

bo to nie jest selurowa część ciała maczana w wodzie utlenionej, tylko zajedwabisty polepszacz powietrza.

Ostatnia aktualizacja: 18.03.2020 20:38:12 przez snajper
[#7] Re: nawilżacz halp

@snajper, post #6

tylko mi nie mow, ze w wolnych chwilach siadasz na ten "nawilzacz" okrakiem... Szok
[#8] Re: nawilżacz halp

@selur, post #7

nie mówię. Ale to nie oznacza, że Ty możesz. To mój nawilżacz i nie dotykaj go.
[#9] Re: nawilżacz halp

@snajper, post #8

Wy oba jak zwykle trzymata poziom.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem