[#2]
Re: Windows 7 Home Premium i aktualizacje
@PopoCop,
post #1
Miałem coś podobnego ale przy instalacji systemu od podstaw. A wszystko przez to że zachciało mi się Win10. Wkurzyła mnie 10 i chciałem wrócić do 7(lipiec zeszłego roku, jeszcze przed końcem wyznaczonego terminu przez M$). A tu zonk. Nie dało się wrócić do 7 już z 10. Po "powrocie' 7 nie chciał się już odpalić. Backupu nie miałem. Ale do rzeczy:).
Potem instalowałem uaktualnienia wieki. A dokładnie to wyszukiwanie uaktualnień potrafiło trwać kilkanaście godzin. Wyglądało to tak jakby cały czas szukał, szukał, łączył się z update'm. Aż w końcu zatrybiło i ściągnęło co było trzeba. Od tej pory raczej nie miałem już z tym kłopotu. Reasumując Win7, a dokładnie M$, już tak ma aby utrudnić ludziom życie i zmusić ich do przesiadki na super szpiega 10.
Trzeba zapuścić aktualizację, pamiętać o wyłączeniu uśpienia/hibernacji etc, i cierpliwie czekać aż za trybi. Dodam, że tez próbowałem różnych rzeczy znalezionych na necie ale to nic nie pomagało. To "łączenie/szukanie" z serwerem potrafi trwać naprawdę kilkanaście godzin.