[#1] Dysk do Nintendo Wii
Witam
Próbuję kupić (coś nie mogę trafić nic z list z Internetu, pewnie źle szukam) dysk do Nintendo Wii. Wielkość 250-500GB, ewentualnie 1TB, nowy. Nie chodzi mi o listy zgodnych dysków (te znalazłem), tylko o adres sklepu/strony, gdzie mogę to kupić (tylko Polska). Szukałem na allegro i innych sklepach, ale cienko. Nie kupował ktoś z Was?
[#2] Re: Dysk do Nintendo Wii

@Ender, post #1

500gb Seagate Expansion STBX500200 FAT 32 SOFTMOD 4.3 usb gx/wii flow working

Może mi to ktoś przetłumaczyć, bo google tłumacz hmm jest nieprecyzyjny
[wyróżniony] [#3] Re: Dysk do Nintendo Wii

@Ender, post #2

Ten dysk jest na liście.

Works right out the box, pre formatted to NTFS, powers up & down with the wii, Can be used as single partition, No spindown or lag even after being left for over an hour. (Gamecube Isos Do not work with Hdd)

✔ CFG USB Loader

✔ Coverfloader

✔ USBLoader GX 3.0

Tzn. działa w "pudełku" jako NFTS, włącza i wyłącza się z wii. Może być użyty z jedną partycją . Nie było "spindown" i lag przez godzinne i trochę. Co nie znaczy że działa ale mniej więcej tak piszę. Homebrew/works GeeXboX/ no tested USB Loader/works.
[#4] Re: Dysk do Nintendo Wii

@amizet, post #3

Udało mi się dorwać na wyprzedaży w MixElectronic (na Allegro), WD MY Book Esential (3.5) 500 GB z listy, zobaczymy jak dojdzie, czy będzie działał tak jak piszą. Wii bywa kapryśne z dyskami z poza listy, próbowałem seagate 1TB 2.5 i lipa. Dzięki kolego za odzew.
[#5] Re: Dysk do Nintendo Wii

@Ender, post #4

Spoko, też mam Wii tylko bez dysku jak na razie coś tam z usb grałem i gólnie to fajnie się emuluje nawet PSX na wii. Grałem przez chwile w GTA 2 i dało się nawet. Masz adapter aby podpiąć pada od PS2 do Wiimote. Wii ma PowerPC i grafikę ATI ale OS 4.1 FE chyba nie działa Amigaaa

Widać taki dysk jak kupiłeś już kto miał /link/.

Ostatnia aktualizacja: 15.05.2015 01:25:42 przez amizet
[#6] Re: Dysk do Nintendo Wii

@amizet, post #5

Nie mam. A można podpiąć pady od PS2? Myślałem, że tylko z Xboxem takie cuda robili. W sumie pady od PS2 będą lepsze niż od GC lub Wii. Preferuje normalne pady, a nie machanie :).
[#7] Re: Dysk do Nintendo Wii

@Ender, post #6

Dysk działa, format WBFS. OK
[#8] Re: Dysk do Nintendo Wii

@Ender, post #6

Emulacja na konsolach instnieje od dawna. Były emulatory już na PSone:).
[#9] Re: Dysk do Nintendo Wii

@Ender, post #6

Kup "classic controllery" Nintendo. Są super.

I nie graj na "kopiach zapasowych", bo to jest żałosne.
[#10] Re: Dysk do Nintendo Wii

@michalmarek77, post #9

Ja chcę archiwizować gry, które sobie kupię na dysku. Starego Xboxa mam nieprzerobionego i boję się, że płyty w końcu "klękną", a niektóre tytuły nie bywają za często na Allegro. Co do pada, a te od GC nie warto kupować? Ładniejsze wizualnie.
[wyróżniony] [#11] Re: Dysk do Nintendo Wii

@Ender, post #10

Do gier z GC pad z GC faktycznie wygodny tyle, ze do konsoli trzeba podłączyć (tylko pierwsze wersje Wii mają odpowiednie porty, skoro o te pady pytasz myślę, że masz akurat taka konsole). Do wszystkiego innego classic controller (virtual console, gry na Wii pod pada, etc) dużo wygodniejszy. No i podpina się pod wiimote zamiast nunchucka czyli praktycznie bezprzewodowy jest. Swoją drogą pad z GC to jeden z najlepszych i najwygodniejszych (imo) padow w historii.
[#12] Re: Dysk do Nintendo Wii

@michalmarek77, post #11

Jeszcze jedno w necie wyczytałem, że pady od GC działają tylko z gierkami od GC, czy to prawda?
[#13] Re: Dysk do Nintendo Wii

@Ender, post #12

Nie.
Niektóre gry obsługują pada od GC np. Super Smash Bros Brawl
[#14] Re: Dysk do Nintendo Wii

@nekroskop, post #13

Wgrywacz gier GameCube na Wii wymaga pada.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem