[#1] Zmiana systemu na XP Notebook Samsung N150 Plus
Witam

Wkurzony ciągłymi problemami z systemem Windows 7 na Notebook Samsung N150 Plus, postanowiłem zmienić system na XP, i teraz chodzi znaczniej szybciej wszystko (poczta, przeglądarki, filmy).

Wszystko byłoby w porządku tylko mam problem z wyborem rozdzielczości powyżej 1024 x 600 - przy tej jest wszystko w porządku, ale jak wybiorę rozdzielczość 1024 x 768 to obraz mi się poszerza i niestety tak jak na Amidze mam muszę myszką (kursorem) zjechać w dół aby zobaczyć belkę systemu.

System Windows 7 takich problemów nie miał - ale kosztem szybkości, w sumie w ogóle nie można było pracować przy otwartych 6 okienkach przeglądarki, poczty, nie mówiąc o pisaniu w Wordzie. Wszystko chodziło strasznie wolno, natomiast pod Windowsem XP wszystko chodzi szybko i sprawnie tylko z rozdzielczością jest problem.

Sterowniki mam odpowiednie i pod System XP.

Miał ktoś podobny problem i jak go rozwiązał ?

Za pomoc z góry dziękuję OK
[#2] Re: Zmiana systemu na XP Notebook Samsung N150 Plus

@(V)(I)mothe(P), post #1

Witam

Z tego co widzę to w tym modelu 1024x600 jest rozdzielczością natywną tak więc nie ma co ustawiać innej.

Pozdrawiam
[#3] Re: Zmiana systemu na XP Notebook Samsung N150 Plus

@sir madman, post #2

Witam

Windows 7 nie miał problemu z ustawieniami i można było ustawić sobie wyższą rozdzielczość i nie było problemu z pulpitem. Po dłuższej walce, Windows XP niestety nie ma odpowiednich sterowników do karty graficznej, aby ustawić sobie wyższą rozdzielczość. Czyli zostawiam tak jak jest, jedyną niedogodność jest taka, że przy obsłudze paneli na przeglądarce muszę wcisnąć F11, aby zobaczyć przyciski "zapisz", "cofnij" i "anuluj" ;) , da się przeżyć.

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem