[#1] Schemat przelotki PSX/PS2 to VGA 15 pin
Szukałem na Elektrodzie i ogólnie, ale nie znalazłem.
Potrzebuję schematu jak w temacie. Monitor to przemysłowy Microvitec 17" i pracuje także w PAL (używam go z AGA) więc nie potrzbuję konwertera do 31 kHZ jakie można kupić na Allegro za około 200 zł.
Pomocy! :)

DODANE: Sprawa jest chyba jeszcze prostsza. Monitor ten dodatkowo posiada także potrójne wejście R G B. O taki schemat też proszę, nie będę musiał stosować "rozgałęźnika" do monitorów lub póki co odłączać Amigi na czas używania PS2. :)

Ostatnia modyfikacja: 09.09.2010 10:22:12
[#2] Re: Schemat przelotki PSX/PS2 to VGA 15 pin

@Andrzej Drozd, post #1

Dodam że to R G B, to BNC. :)

DODANE: Ale jestem w gorącej wodzie kąpany :P

Tak wygląda to po stronie PlayStation:
PSX

Pin Name Description
1 GND Ground
2 RT Right Audio
3 GND Ground
4 LT Left Audio
5 Y S-Video Y
6 SYNC Composite Sync
7 C S-Video C
8 VGND Video Ground
9 B Blue
10 +5V +5 VDC
11 R Red
12 G Green

A tak w VGA:

1 - Red - Orange
2 - Green - Green
3 - Blue - Blue
4 - No Connection
5 - Ground - No Connection
6 - Ground - Orange/White
7 - Ground - Green/White
8 - Ground - Blue/White
9 - No Connection
10 - Ground - No Connection -
11 - No Connect
12 - DDC DAT - No Connection
13 - Horizontal Synchronization - Brown
14 - Vertical Synchronization - Brown White
15 - DDC Clock - No Connection

Czyli PlayStation nie ma HSync i VSync, tylko
Compsite Sync. No i bez elektroniki się nie obejdzie (?) :(

Słyszałem że Sony dodawało takie przelotki do PS2 z Linuxem. Ale gdzie to kupić to nie mam pojecia.

A jak wygląda sytuacja z BNC? Wystarczy podpiąć pod Red, Green, Blue i już, czy coś będzie jeszcze potrzebne?

Ostatnia modyfikacja: 09.09.2010 12:30:02
[#3] Re: Schemat przelotki PSX/PS2 to VGA 15 pin

@Andrzej Drozd, post #2

Temat zamknięty. :) Wykorzystam BNC i na jednym monitorze będę miał AGA i PS2 bez wyciągania wtyczek. :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem