[#1] Dobry, darmowy antywirus dla PC
Jak w temacie - szukam darmowego antywirusa (z wyjątkiem Avira AntiVir) dla PC. Jakie polecacie?

[#2] Re: Dobry, darmowy antywirus dla PC

@PopoCop, post #1

Avast!?
Jak dla mnie jest dobry.

[#3] Re: Dobry, darmowy antywirus dla PC

@pwe, post #2

Potwierdzam.

[#4] Re: Dobry, darmowy antywirus dla PC

@PopoCop, post #1

Używam AVG w połączeniu z Comodo Firewall Pro (Dodatkowo ma to w sobie jakis antimalware) i żyje ;)

[#5] Re: Dobry, darmowy antywirus dla PC

@PopoCop, post #1

Ja polecam Linuksa :D, bardzo skuteczny.

[#6] Re: Dobry, darmowy antywirus dla PC

@Grzegorz Kraszewski, post #5

Niom.. Szczególnie do skanowania w poszukiwaniu wirusów.

[#7] Re: Dobry, darmowy antywirus dla PC

@PopoCop, post #1

Antywirus , nie używam i jest dobrze :)

P.S. Przed chwilą udostępniłem wszystkie dyski na sieć i zeskanowałem ojca pc, wynik negatywny, czyli czysto :P

[#8] Re: Dobry, darmowy antywirus dla PC

@PopoCop, post #1

Avast - darmowy, zużywa mało zasobów i skuteczny... uzywam od 3 lat i polecam
[#9] Re: Dobry, darmowy antywirus dla PC

@arti4-92, post #7

A czym skanowałeś te dyski? Skanerem Plustek czy może Mustek? Wszak antywirusów nie używasz...
[#10] Re: Dobry, darmowy antywirus dla PC

@PopoCop, post #1

Hmmm polecam jako antywir AVG Antivirus uzupełnionego o SpyBot lub AVG Antispyware - ten zestaw sprawdził nam się u masy klientów. AVAST jest również dobry ale bardziej problematyczny.

[#11] Re: Dobry, darmowy antywirus dla PC

@Dorrr, post #10

Dorrr napisał(a):

> AVAST jest również dobry ale bardziej problematyczny.

Z czystej ciekawości - dlaczego?

[#12] Re: Dobry, darmowy antywirus dla PC

@Kokos, post #11

[i]>Z czystej ciekawości - dlaczego?

Powiem ci tak, to co napisał Wali7 o AVAST ja mogę tak samo napisać o Avira AntiVir PersonalEdition Classic... Na temat Wyższości jednego antivia nad drugim napisano megabajty tekstu w sieci. Naprawdę AVAST mi nie leży zżera zasoby systemowe, spowalnia komputer, wywala się, i co jakiś czas wymaga nowej rejestracji... przynajmniej tak było ze 2 lata temu jak się obraziłem na Avire AntiVir. I wierze że zaraz ktoś napisze że Avira ma dokładnie te same bugi albo nawet większe.

Ale jeżeli wielu z was Avast bardziej leży to nic nie szkodzi może oba programy są dobre/dziadowskie tylko to tak jak z kobietami jeden woli blondynki, drugi brunetki... ale każdy chce mieć rudą ;).

Ostatnia modyfikacja: 16.01.08 15:25

Ostatnia modyfikacja: 16.01.08 15:26
[#13] Re: Dobry, darmowy antywirus dla PC

@jimiche, post #12

Ja ostatnio zaaplikowalem Avire i wyrapilem oczy. Na Viscie to mi smiga.

No no, czybym widzial zmiane pogladow pewnej osoby na temat Linuksa ?
[#14] Re: Dobry, darmowy antywirus dla PC

@kwolf, post #13

Avire

Tez uzywam Aviry. Wersja darmowa, czyli niezarejstrowana, sciaga sobie co jakis czas tylko reklamowki (samej Aviry)...ale nie jest to denerwujace i pojawiaja sie raczej po odpaleniu kompa.
[#15] Re: Dobry, darmowy antywirus dla PC

@Kokos, post #11

Z zauważonych problemów to zdecydowanie Avast "włazi" głębiej w system, jak się wywali jest trudno go odinstalować. Wesoło bywa też gdy np. puścisz naprawę systemu. AVG wymaga wtedy podania jeszcze raz klucza w wersji FREE z Avastem nie jest już tak wesoło. Z taki osobistych wrażeń to totalnie nie leży mi GUI Avasta.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem