[#1] Jak gracie w OGAME?
W sumie to juz chyba ze dwa lata pykam sobie w OGAME i wlasciwie nie zrobilem zadnego cos tam slejwu, ani nie przeprowadzilem zadnego ataku. W UNI trzmaja mnie chyba tylko dlatego ze podbijam statystyki. Jakby nie bylo, jestem na okolo 500-tnym miejscu i stopniowo ide do gory.

Jaka jest moja taktyka jezeli nie atakuje? Rozwijam technologie i bunkruje sie. Ostatnio prawie cala kase laduje w obrone i flote. Chyba nikomu nie oplaca sie przez to atakowac. Ostatnio (dopiero), dorobilem sie gwiazdy smierci i poza dalszym bunkrowaniem sie i rzowojem technologii, nie mam zadnych pomyslow. Atakowac nie bede, jakas taka zasada, chyba ze ktos "poprosi o potyczke" ;)

A jak Wy gracie? Macie jakies pomysly?
Gdzie mozna znalezc jakis szczegolowy podrecznik OGAME?
[#2] Re: Jak gracie w OGAME?

@Andrzej Drozd, post #1

W UNI

Mialo byc "w sojuszu" (wiem, moglem poprawic, ale tym razem celowo nic nie poprawiam :) )
[#3] Re: Jak gracie w OGAME?

@Andrzej Drozd, post #1

Mój ojciec tak gra , w gospodarkę ładuje i przymierza sie do budowy gwiazdy śmierci, ma 600 tys pkt, jest dożo gorszy od ciebie, a niedługo gwiazdę będzie robić xD

[#4] Re: Jak gracie w OGAME?

@Andrzej Drozd, post #1

Idac dalej tym tropem, mozna rozwinac gre o dodatkowe opcje, egzystowania w trybie pokoju. Chetnie przedstawilbym jakies propozycje wladzom OGAME, ale to musi byc jakis konkretny pomysl, jakas wspolna mysl. Co o tym myslicie?
[#5] Re: Jak gracie w OGAME?

@Andrzej Drozd, post #2

...tym razem celowo nic nie poprawiam...

Licznik sobie nabijasz? :P ;)
[#6] Re: Jak gracie w OGAME?

@APC74, post #5

Nie musze. I tak jestem prawie ze naczelnym trolem ;)
Ogolnie chodzilo mi o to, ze pierwszy pomysl jest przewaznie najlepszy. Poprawki, to poprawki :)
Co nie znaczy ze chcialbym poprawiac OGAME. Chodzi tylko o rozbudowe :)
[#7] Re: Jak gracie w OGAME?

@APC74, post #5

jak zwykle, szkoda że licznik odszedł, nie wiem ile napisałem już ;o 958 postów ;/ Andzej, ty masz ponad 4000 pkt xD

Ostatnia modyfikacja: 02.09.07 18:35
[#8] Re: Jak gracie w OGAME?

@arti4-92, post #7

Hehe, nawet nie wiem ile. W OGAME mam okolo 800 tys. :)
[#9] Re: Jak gracie w OGAME?

@Andrzej Drozd, post #8

w jakim sojuszu jestes??

[#10] Re: Jak gracie w OGAME?

@arti4-92, post #9

AOA, Uni7, nick Nowar.

Ostatnia modyfikacja: 02.09.07 19:57
[#11] Re: Jak gracie w OGAME?

@arti4-92, post #9

A jak Wy gracie? Macie jakies pomysly?

Najlepszym pomysłem na jaki wpadłem w OGame, było rzucenie tej gry. Co prawda udało się dopiero za drugim razem, ale jednak. Ta gra to straszny złodziej czasu i dezorganizator życia.

[#12] Re: Jak gracie w OGAME?

@Andrzej Drozd, post #10

Ojciec w UGW jest nick: zgadnij jaki OK

Edycja: oczywiście arti4-92

Ostatnia modyfikacja: 02.09.07 20:06

Edycja: ano uni1

Ostatnia modyfikacja: 02.09.07 20:06
[#13] Re: Jak gracie w OGAME?

@Grzegorz Kraszewski, post #11

Ta gra to straszny złodziej czasu i dezorganizator życia.

Racja. Dlatego tez sie zabunkrowalem. Dzieki temu, w czasie wyjazdu, nie musze brac urlopu lub zatrzymywac produkcji mineralow (aby nie kusic atakujacego ktory mnie zeskanowal). Na jakies "fitslejwy" zupelnie nie mam czasu. Chyba ze mozna nazwac tak staly transport mineralow na planete matke lub rozwoj innych planet. :)

Dodane: oczywiscie pare smialkow co jakis czas atakuje minimalna flota (aby nie stracic punktow), ale gdy widza jaka flota sie broni (samej obrony na planecie chyba nie widza), to chyba rezygnuja. Tak czy inaczej musze jeszcze rozwijac oslony. Ups..moze wystarczy, bo ktos sie uwezmie i nie bedzie ciekawie ;)

Ostatnia modyfikacja: 02.09.07 20:35
[#14] Re: Jak gracie w OGAME?

@Andrzej Drozd, post #13

Też się kiedyś czułem bezpieczny, miałem sporą obronę a z floty 350 niszczycieli i trochę innego złomu. Zjechał mnie gość z 40 miejsca, z jego 300 tysięcy lekkich myśliwców strąciłem około 20 tysięcy. Teraz inwestuję przede wszystkim w obronę.
[#15] Re: Jak gracie w OGAME?

@Sylwester, post #14

Czyli mial niezle rozbudowane "komputery"...i 300 tys mysliwcow. Dzieki. Prosze o kolejne sztuczki/kruczki. Tak czy inaczej widze ze obrona i oslony to podstawa :)

Dodane: Aha, jaki wplyw ma Gwiazda Smierci w obronie, czy warto powiekszac ilosc tych jednostek, majac na mysli obrone?

Ostatnia modyfikacja: 02.09.07 22:36
[#16] Re: Jak gracie w OGAME?

@Andrzej Drozd, post #15

Z OGame zrezygnowałem po jakimś miesiącu gry bo nieco kopał organizację mojego czasu i wydał mi się nudny trochi :D ale za to z kolegą namiętnie rozmawialiśmy o tym systemie. I z tego co mi mówił, Gwiazda Śmierci to wtopa. Chyba, że coś się zmieniło. Nie pamiętam dokładnych technikalii (zapytam go przy okazji), ale jest za wolna, ktoś może łatwo dowiedzieć się, że przyleci i jakoś to ominąć. Kurcza, nie pamiętam szczegółów. Sorry, za niekonstruktywny post :D. Nabiłbym sobie licznik na PPA, ale znikł. Jak spotkam koleżkę to dowiem się co z tą Gwiazdą było. A ja... zacząłem mocno pisać własną grę PHP ;). Codziennie po 10h siedzę z przerwami. I tak już prawie 2 tygodnie. Halo tu ziemia. Big LOL.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem