[#1] Syntezator mowy IVONA
Kiedy na Amidze doczekamy się tak dobrego syntezatora mowy?
Na stronie jest możliwość napisania własnego tekstu i zapisu do MP3
http://www.ivo.pl/index.php?option=com_ivonaonline&Itemid=38

Ps. W porównaniu do Amigowego syntezatora dostępnego na os4depot.net (flite-ahi-exe.lha) to niebo a ziemia.
http://festvox.org/voicedemos.html

[#2] Re: Syntezator mowy IVONA

@Leon, post #1

Raczej nie prędko. Ivona zaawansowaniem technicznym (algorytmy syntezy mowy) wyprzedza wszystkie amigowe "spikery" o całe eony. :(
[#3] Re: Syntezator mowy IVONA

@APC74, post #2

Taki syntezator mógłby mi dziennie czytać aktualności z PPA :D
Zastosowań jest wiele, nie wspomnę o podpięciu takiego syntezatora pod AmiGG.
Ustaw głos Ewy i wpisz sobie: Amiga jest najlepszym komputerem na świecie. Czyż to nie brzmi super? :)
Mógłby ktoś do nich napisać i spytać się ile by chcieli za wersję na Amigę?
Wersja angielska też działa super może małe bounty?
[#4] Re: Syntezator mowy IVONA

@Leon, post #3

Nie musisz mi tego mówić. Mam Ivonkę podpiętą pod ALLPlayera i SubEditPlayera - czyta napisy do filmów aż miło. :D Ja za tym nie przepadam, ale reszta domowników jest zachwycona... :D
[#5] Re: Syntezator mowy IVONA

@Leon, post #1

Kaszana. IVONOWA Ewa nie umie przeczytać poprawnie "tea who you yeah bunny"
... choć Jenny radzi sobie całkiem dobrze

Ostatnia modyfikacja: 29.05.07 11:33
[#6] Re: Syntezator mowy IVONA

@APC74, post #4

Mam Ivonkę podpiętą pod ALLPlayera i SubEditPlayera

Czy moglbys rozwinac troche ten temat?
Co oprocz SubEdita i Ivonki trzeba jeszcze miec? Jak ja podpiac pod SubEdita? Czy dziala to na zasadzie pluginu?
[#7] Re: Syntezator mowy IVONA

@Andrzej Drozd, post #6

Co oprocz SubEdita i Ivonki trzeba jeszcze miec?

PC, Windowsa, odrobinę samozaparcia i CHIPa z przed kilku miesięcy :P Było to dokładnie w tej gazecie opisane ale teraz nie bardzo pamiętam w którym numerze. Po powrocie do domu poszukam tego numeru i ewentualnie zamieszczę streszczenie.

P.S. Trzeba przyznać, że w ALLPlayerze jest to bardziej intuicyjnie rozwiązane.
[#8] Re: Syntezator mowy IVONA

@APC74, post #7

To ja też poproszę, jeśli można, najchętniej w wersji dla Media Player Classic. OK
[#9] Re: Syntezator mowy IVONA

@Andrzej Drozd, post #6

Coś nie mogę znaleźć tego numeru CHIPA (2/2007). Więc obędę się bez niego. :D Opis dotyczy odmiany Ivony w wersji "domowej", czyli Expressivo.
1. Instalujesz Expressivo i uruchamiasz je.
2. Następnie odpalasz film z napisami w SubEditPlayerze.
Koniec. :D Programy dogadują się same. ok, racja

EDIT: A na stronie producenta można znaleźć takie linki:
1. Opis współpracy Expressivo z SubEditPlayerem:
http://www.expressivo.com/pl/index.php?option=content&task=view&id=231&Itemid=104

2. Cennik:
http://www.ivo.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=14&Itemid=46

EDIT2: Jeżeli chodzi o ALLPlayera, to jest wersja o nazwie ALLPlayer Expressivo. I Wszystko jasne.. :D

Ostatnia modyfikacja: 29.05.07 18:29
[#10] Re: Syntezator mowy IVONA

@5h00n4y, post #8

O ile mnie pamięć nie myli MPC nie wyświetla napisów - robi to za niego filtr DirectVobSub. Pytanie, czy udałoby się go zmusić do tego, żeby tekst, który w danym momencie wyświetla na ekranie wrzucał też do clipborda...

EDIT: Na koniec uwaga dla wszystkich. Silnik IVONA ma swoje wymagania, co do pamięci i zużycia procesora to nie jest tak źle, ale odtwarzanie filmu z tego samego dysku, na którym jest również zainstalowane Expressivo to nie jest najlepszy pomysł. Najlepszym rozwiązaniem jest instalacja Expressivo na dysku, który jest podpięty do innego kanału niż dysk systemowy. Wysoce wskazane jest by dysk z Expressivo zdefragmentować po instalacji aplikacji, bo Ivona ostro nim "mieli" w trakcie syntezy mowy.

Ostatnia modyfikacja: 29.05.07 19:13
[#11] Re: Syntezator mowy IVONA

@Leon, post #3

Sam do nich napisz. Pewnie nie wiedza co to jest Amiga. Nawet jak sie zgodza i krzykna 20000zl to co? Na prawde myslisz ze uda sie to zebrac? ;) Zejdz na ziemie i wlacz "Say" z Workbencha 1.3 ;)

[#12] Re: Syntezator mowy IVONA

@APC74, post #10

APC74 napisał(a):

> O ile mnie pamięć nie myli MPC nie wyświetla napisów

Myli Cię pamięć.

[#13] Re: Syntezator mowy IVONA

@Fei, post #12

Ściągnąłem sobie Media Player Classic ver. 6.4.9.0, zainstalowałem, przyjrzałem się opcjom ("dają radę"), odpaliłem film z napisami, no i popatrz - napisy się nie wyświetliły... Pewnie dlatego, że nie mam zainstalowanego filtra DirectVobSub... :D
I teraz sam już nie wiem. Czyżby istniała jakaś tajemnicza wersja, która potrafi wyświetlać napisy bez wsparcia DirectVobSub? Jeżeli tak to poproszę o linka, bardzo chciałbym mieć ten program, bo MPC rewelacyjnie skaluje obraz, ale DirectVobSub dobija mnie - trzeba pamiętać, żeby go wyłączyć np. w trakcie pracy w SubEditPlayerze (bo inaczej oglądamy podwójne napisy). A może upały obniżyły Twoje "moce przerobowe" na tyle, że nie dałeś rady doczytać mojego poprzedniego posta do końca? ;) :P
[#14] Re: Syntezator mowy IVONA

@APC74, post #13

APC74 napisał(a):

> Ściągnąłem sobie Media Player Classic ver. 6.4.9.0,
> zainstalowałem, przyjrzałem się opcjom ("dają radę"), odpaliłem
> film z napisami, no i popatrz - napisy się nie wyświetliły...
> Pewnie dlatego, że nie mam zainstalowanego filtra
> DirectVobSub... :D

Pewnie dlatego, że napisy miały inną nazwę pliku. Wtedy możesz je załadować ręcznie.

Ostatnia modyfikacja: 04.06.07 08:00
[#15] Re: Syntezator mowy IVONA

@Fei, post #14

Pewnie dlatego, że napisy miały inną nazwę pliku.
Nie. Napisy miały tę samą nazwę co film.
Ale sprawa się wyjaśniła:

A ja od zawsze używam Overlay Mixera, a w takim przypadku Media Player Classic wyświetlić napisów bez DirectVobSuba nie potrafi. Jedyne wyjście to zmiana video renderera albo pokochanie DirecVobSuba.
[#16] Re: Syntezator mowy IVONA

@Leon, post #1

Pewnie kiedy amigowym zwyczajem, zrobi kto jakis specjalizowany w tym celu układ :) To by nie było takie głupie... po jakimś SPI txt a na wyjsciu analogowy sygnał audio. W środku siedzi krasnoludek i czyta.

Ostatnia modyfikacja: 06.06.07 15:15
[#17] Re: Syntezator mowy IVONA

@mosfet, post #16

Nie krasnoludek, tylko demon - łatwiej upchnąć w miniaturowej obudowie układu i mają mniejsze zapotrzebowanie energetyczne. Krasnoludki to przestarzała technologia. ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem