[#1] Najnowsza wersja Buddha Flash i Mediator Elbox.
Na daughterboardzie Elboxu najczęściej karta Buddha Flash nie jest w ogóle wykrywana. Wyjęcie pozostałych kart zorro niczego nie zmienia. Po zmianie daughterboardu na oryginalny karta działa normalnie.
Miał ktoś z Was podobny problem? Czy udało się go rozwiązać?
[#2] Re: Najnowsza wersja Buddha Flash i Mediator Elbox.

@Rafał A-3000, post #1

Tylko buddha flash, czy nic innego pod ide?
[#3] Re: Najnowsza wersja Buddha Flash i Mediator Elbox.

@Ralpheeck, post #2

Pozostałe karty są widoczne. Znika tylko buddha.
[#4] Re: Najnowsza wersja Buddha Flash i Mediator Elbox.

@Rafał A-3000, post #3

Nie pytałem o karty, tylko czy nie widzi wogóle buddhy, czy tylko flashdysku od buddhy. Inny dysk np hdd lub cdrom na taśmie IDE widzi?
[#5] Re: Najnowsza wersja Buddha Flash i Mediator Elbox.

@Rafał A-3000, post #1

Spróbuj wysunąć lekko kartę ze slotu. budda ma krótkie pady, jak wepchniesz ją do końca w slot to przestaje łączyć, gdyż styki w gnieździe zorro nachodzą na soldermaskę. Temat przerabiany kilkukrotnie.
Odpowiadając na pytanie dlaczego działa w oryginalnym doughterboardzie, dlatego że są trochę inne te złącza.
[#6] Re: Najnowsza wersja Buddha Flash i Mediator Elbox.

@superbonio, post #5

Superbonio:
Dziękuję za sugestię. Sprawdzę to. Może był wałkowany ale mi to jakoś umknęło. Może właśnie dlatego czasem działa czasem nie. Pewnie zależy jak się ułoży w złączu. Próbowałem w kilku slotach i widać tak samo źle wciskałem.
Ralpheeck:
Nie widzi karty więc o urządzeniach tym bardziej nie ma mowy.
[#7] Re: Najnowsza wersja Buddha Flash i Mediator Elbox.

@Rafał A-3000, post #6

Jesli masz ostatnia wersje mediatora to istnieje jeszcze jedna dosc powazna wada ciężka do zlokalizowania , na gornej stronie laminatu jest cienka warstwa lakieru zaslaniajaca sciezki szybko sie wyciera jak czesto majstrujesz przy bebechach gorna listwa metalowa dotyka tych sciezek i robi zwarcia Amiga potrafi swirowac
[#8] Re: Najnowsza wersja Buddha Flash i Mediator Elbox.

@StaszkoZbogdańca, post #7

Mam wersję MKI do Mirage i MKII desktop. Mam nadzieję, że to nie to, bo Amiga nic nie świruje tylko karta znika.
Tą wadę ma daughterboard Elboxu, czy mostek z układami mach?
[#9] Re: Najnowsza wersja Buddha Flash i Mediator Elbox.

@Rafał A-3000, post #8

Daughteboard , nie czytasz uwaznie
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem