[#1]
Hande made zewnętrzna stacja dyskietek do Amigi
Ponieważ dołączyłem do PPA niedawno, to chciałbym się przywitać i napisać coś niecoś o tym, czym się zajmuję.
Hobbystycznie dziergam różne elektroniczne rzeczy. Czasem jest to jakaś przejściówka, czasem coś bardziej wymagającego - np.
rozszerzenie pamięci dla A500. Zdarzyło mi się popełnić zewnętrzną stację dyskietek 3,5" do Amigi. Jedną zostawiłem dla siebie,
drugą puściłem w świat.
Ponieważ w łapy wpadły mi wtyki DB23 to postanowiłem, że znowu takie zmontuję. Mam 10 złączy DB23, więc chciałbym zrobić 10 takich
stacji. Napędy pochodzą z demontażu PCetów. Mam napędy firm Teac, Alps, Nec, Panasonic. jest tego 5 sztuk, jak na załączonym
zdjęciu.

No i tak się zastanawiam, czy resztę wykonać też na jakichś zdobycznych (z Allegro) stacjach czy może spróbować zamontować w
obudowach Goteki? Co o tym sądzicie?
Na pewno nie będę montował napędów Samsunga i Mitsumi. Te pierwsze źle współpracują z Amigami (dwa sprawdzałem i obydwa miały
dziwne problemy z seekowaniem), a te drugie niestety są niebezpieczne w przypadku zaśniedzenia styków mikroprzełączników.

Stacje nie będą przelotowe (chyba że znajdzie się ktoś z gniazdami db23). Nie będą mieć żadnych przełączników.