[#1] Najlepszy schemat AMIGA-SCART oraz AMIGA-VGA
Cześć
Mam kilka starych kabli AMIGA->SCART do zreperowania i chciałbym je naprawić zgodnie z najlepszym dostępnym schematem.
Analogicznie chciałbym wykonać kabel AMIGA->VGA wykorzystując kable do monitora VGA (ucięcie jednej ze stron i zalutowanie wtyku do Amigi).

Może ktoś podesłać linka do najbardziej sprawdzonych schematów.

Dzięki za pomoc.
[#2] Re: Najlepszy schemat AMIGA-SCART oraz AMIGA-VGA

@biolog77, post #1

Niema najlepszych schematów na EURO czy VGA. Jeden telewizor przyjmie ten schemat a na drugim to podłączenie nie zda egzaminu.Jeden monitor przyjmie normalny schemat a na drugim trzeba zastosować układ scalony.
[#3] Re: Najlepszy schemat AMIGA-SCART oraz AMIGA-VGA

@Stoopi, post #2

Jaki układ?
[#4] Re: Najlepszy schemat AMIGA-SCART oraz AMIGA-VGA

@Krashan, post #3

[#5] Re: Najlepszy schemat AMIGA-SCART oraz AMIGA-VGA

@biolog77, post #1

Ja zrobiłem swoją przejściówkę na podstawie tego projektu i powinna ona działać z każdym TV, zgodnym ze standardem EURO/SCART. Nie oznacza to, że na każdym TV obraz będzie idealny (dużo zależy też od jakości kabla).
[#6] Re: Najlepszy schemat AMIGA-SCART oraz AMIGA-VGA

@RomanWorkshop, post #5

Nowsza czy starsza wersja ?
[#7] Re: Najlepszy schemat AMIGA-SCART oraz AMIGA-VGA

@biolog77, post #1

ja wykonałem swój kabelek wg tego linka, który podał RomanWorkshop
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem