[#3]
Re: Złącza 23 pin i obudowy do nich
@CJ Warlock,
post #2
Już miałem kilka pytań od różnych osób....
może wyjaśnię jak to wygląda.
Otóż jak wiadomo, wtyczki DB23 i obudowy do nich są bardzo trudno dostępne, najczęściej można je spotkać jako zapomniane leżaki magazynowe. Od wielu lat kupuję różną drobnicę u jednego gościa (detalisty) i czasami pytam go o różne dziwne rzeczy, ba czasem miewa. Teraz zapytałem o te złącza (bo rok temu kupiłem wszystko co wtedy miał, a było to jakieś 5 sztuk...., tyle że wtedy nie miał obudów), a tu mówi mi, że dostał w rozliczeniu od kogoś i chwilowo ma, i kilka obudów na dokładkę. Nie miałem za bardzo kasy (a mało za to nie chciał), więc wziąłem od niego wszystkie te obudowy: 7 (słownie SIEDEM) sztuk. Myślę sobie, zostawię sobie ze dwie, a resztę odsprzedam tutaj. Złącz ma podobno więcej (męskie i żeńskie), ale nie wiem, czy to jest dziesięć, czy sto sztuk, więc postanowiłem poczekać z zakupem i zapuścić wici na PPA. Teraz z grubsza wiem, jakie jest zapotrzebowanie na PPA, więc w najbliższą sobotę spróbuję trochę tego kupić. Ale nie linczujcie mnie, gdy okaże się, ze facet ma 10 złącz i chce za nie po 15 za sztukę.... napiszę w weekend, jak już się dowiem co i jak. Miał mi jeszcze poszukać obudów, nie wykluczał, ze coś tam jeszcze odkryje na dnie pudła. Ale to będą (jeśli w ogóle) pojedyncze sztuki.