Forum » AROS
[#1] Virtual Box i instalka na penie
Panowie... postanowiłem sobie w końcu zrobić instalkę Icarosa na pendrive-ie. Postanowiłem dokonać tego pod Virtual Boxem. Icaros w najnowszej wersji. Ale jest jeden mały problem. Pod virtualną maszynką włączam urządzenie usb (pendrive) i nic się nie dzieje. Icaros go nie widzi . W Poseidonie cisza jak makiem. Co jest grane?? Miał ktoś z Was doświadczenie w tej kwestii?

P.S.
spróbowałem odpalić jeszcze Icarosa pod Parallels Desktop, ale za chiny nie chce ruszyć. Odpala się GRUB, wybieram różne opcje z menu, ale żadna nie działa. Czarny ekran . Mam wersję 4 PD. Winda i Ubuntu śmigają pod tym aż miło, a Aros nie... Ma ktoś doświadczenie w tym temacie??

Ostatnia modyfikacja: 09.11.2010 23:50:00
[#2] Re: Virtual Box i instalka na penie

@JaCoP, post #1

Próbowałem pod VBoxem i Qemu i nie umiem. Jedyna opcja dla mnie to odpalnie AROSa na kompie i instalka na pendrive. Chodzi i działa.
AROS zciekawił mnie, jednak moje sprzęty nie do końca z nim działają, tak więc liczę, że na AmiWigilii się pojawi ktoś z działającym w pełni AROSem bom ciekaw strasznie jest. :)

[#3] Re: Virtual Box i instalka na penie

@radzik, post #2

No jak będzie trza to sobie na netbooku zrobię instalkę. Ale nurtuje mnie dlaczego pod VB nie widzi pendrive-a. No ja raczej nie będę mógł być na AmiWigilii.

[#4] Re: Virtual Box i instalka na penie

@JaCoP, post #3

Nie ma to jak wielki odzew!

[#5] Re: Virtual Box i instalka na penie

@JaCoP, post #1

Pod jakim systemem probowales? Jaka wersja VBoxa? W przypadku Win Vista/7 odpaliłeś VBoxa w trybie dla Admina?

[#6] Re: Virtual Box i instalka na penie

@JaCoP, post #3

VBox mam "małe" niedociągnięcia w obsłudze USB.
Dlatego przeszedłem jakiś czas temu na VMWare.
Płatne ale działa szybciej i jednak lepiej.
Jest też oczywiście wersja free.

Forum » AROS
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem