[#23]
Re: Monitor LCD multisync BENQ
@Blendor,
post #22
Specyfikacje specyfikacjami, a praktyka praktyką. Ze specyfikacji tej mojej Regzy nie wynika nic specjalnego. A w praktyce okazuje się, że jest bezproblemowym, bardzo fajnym wyświetlaczem dla peceta i Amigi.
Często podkreślam, że nie jestem specem od hardware. Ot, przypadkiem mi się kupił ten telewizor (bo promocja była). Sam się zdziwiłem, że tak idealnie wręcz współpracuje z Ami w każdym możliwym trybie. Jako monitor do PC też spisuje się wybornie. Znaczy - jak podpinam netbooka przez HDMI, to jest tak sobie. Nieźle, ale można wyobrazić sobie coś lepszego. Jednak po podłączeniu przez "klasyczne" pecetowe VGA (kartę mam jakąś takąś NVIDIA GeForce z 1 giga pamięci) - obraz żyleta, można sobie dowolnie ustawiać, rozciągać, zmieniać rozdziałki i tak dalej.
Amigę zaś podpinam typowo przez kabelek RGB->SCART. (Bo telewizor ma dwa euro, na obu łapie obraz z Ami).
No mówię - spodziewałem się, ze będzie bo będzie, ale byle jak. A tu masz - naprawdę dobry obraz, piksele po oczach nie walą. Owszem, wiadomo, Amiga z AGAtą - jak se machnę obrazek w Dpaint, w HAM, to ładniej mi potem wygląda wyświetlony na CRT Sony

Jednakowoż nie ma się do czego w tej Toshibie czepić.
Pozdrawiam
Des
Ps. Testowałem ze znacznie droższym, no i ponoć oczywiście lepszym telewizorem od Samsunga. I dupa tam - Amiga miga paskudnie. Dla PC wejścia VGA nie ma, a przez HDMI to sobie wygląda śrdedniawo obraz z peceta... Się mi ten z wyprzedaży klamot od Toshiby trafił, jak ślepej kurze ziarno.
Ostatnia modyfikacja: 31.08.2011 22:28:19