[#1] Potrzebna przejściówka SCSI DB-25 na tasiemkę - schemat?
Witam.
Mam A3000. Ma ona zewnętrzne złącze SCSI DB-25. Gdzie można znaleźć przejściówkę na zwykłą taśmę SCSI? Mam kilka starych dysków SCSI oraz napęd CDROM ale wyciąganie taśmy na zewnątrz jest trochę kłopotliwe i nie pozwala domknąć obudowy na której zresztą stoi monitor. Może ktoś widział gdzieś schemat takiej przejściówki? Nawet na Efunzine nie widzę czegoś takiego a po lokalnych sklepach w SCSI nikt sie nie bawi.

[#2] Re: Potrzebna przejściówka SCSI DB-25 na tasiemkę - schemat?

@Rafał A-3000, post #1

Nie napisałeś na jaką tasiemkę chcesz przejściówkę 50 czy 68 pin.
Tutaj masz rozpisane piny wszystkich typów złącz SCSI, możesz sobie zrobić przejściówkę sam na podstawie tych opisów:

http://pinouts.ru/HD/info-scsi_pinout.shtml

[#3] Re: Potrzebna przejściówka SCSI DB-25 na tasiemkę - schemat?

@Rafał A-3000, post #1

Szukasz czegoś takiego:
http://www.efunzine.com/efnz.php?a=pro&id=290&sid=9705d69f4929c694351b6d00b53e983e
bywa też do trafienia na allegro, a śledzia pewnie można wywalić.

Pozdrawiam
[#4] Re: Potrzebna przejściówka SCSI DB-25 na tasiemkę - schemat?

@RadoslawF, post #3

To złącze jest chyba żeńskie. Takie samo mam w Amidze więc chyba się ze sobą nie zgrają. Chyba że kolejna złączka.
Sprawdzę opisy z odp. 1.

[#5] Re: Potrzebna przejściówka SCSI DB-25 na tasiemkę - schemat?

@Rafał A-3000, post #4

Czytaj zamiast oglądać obrazki:
"Dane techniczne:

* złącze DB 25 męskie
* złącze SP 50-pin męskie

Przelotka SCSI pozwalająca na podłączenie kabla 50-pin do kontrolera Blizzard 1230-1260."

Pozdrawiam
[#6] Re: Potrzebna przejściówka SCSI DB-25 na tasiemkę - schemat?

@RadoslawF, post #5

Fakt. Nie doczytałem. Mam też rozpiskę sygnałów (dzięki za link).
Może jak znajdę taśmę SCSI to sam zrobię przelotkę bo złącze DB25 mam.
Dziękuję za pomoc.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem