@HOŁDYS,
post #11
Mylisz się. Przyznam się szczerze że taką samą przelotkę którą poleciłem w swojej pierwszej wypowiedzi kupiłem niedawno przy okazji zamawiania czegoś innego na allegro i nawet jej nie podłączałem, gdyż używałem nieco innego adaptera.
Twoja wypowiedź zmobilizowała mnie do jej przetestowania i co się okazuje.
Po podłączeniu adaptera przez przejściówke 3,5" na 2,5" podczas pracy "dysku" miga żółta dioda w Amidze oraz niebieska w adapterze. Adapter nie potrzebuje też dodatkowe zasilania, gdyż ciągnie je z portu 2,5" czy jak to sie tam nazywa.
AndrECHO: Kup przejściówke, może być nawet taka jaką poleciłem Ci na allegro, mi dioda świeci (patrz wyżej) , do tego kupujesz zwykłą taśme taką którą używa się do dysku twarde i przejściówke (adapter,reduktor) z 3,5" na 2,5".
Co do kart to bierz Kingstona z kwiatkiem, większość z nich działa pod Amigą (choć to nie jest reguła, bo Kingston czasami po prostu daje tylko naklejki na czyjeś produkty - tak przynajmniej słyszałem). Sam mam Kingstona "z kwiatkiem" 1GB i sprawuje się dobrze. Nie udało mi się natomiast uruchomić na Amidze karty Transcend , więc tej się akurat wystrzegaj.
Pozdrawiam