[#1] AmiKit na prawdziwą Ami?
Co prawda gość ma konkretny sprzęt
http://amikit.amiga.sk/download/misc/documents/AmiKit_on_real_Amiga.pdf

Ale może ktoś z Was próbował to odpalić np pod A1200/Mediator/Blizzard 060 128 MB RAM/FastATA/VooDoo 3 3000 ?

Bardzo ładnie i funkcjonalnie pakiet prezentuje się pod WinUAE. Można pozazdrościć tylko, też bym chciał to mieć na mojej Ami :D ClassicWB ani AmiSYS AGA jakoś nie przemawiają do mnie.

[#2] Re: AmiKit na prawdziwą Ami?

@pong777, post #1

No ale po cholerę? Co Ci nie pasi w AmiSYS AGA? Do tego, co masz w sygnaturce, to taki optymalny system. Reszta to tylko wodotryski, bajerki takie rózne, nijak nie wpływajace na komfort pracy. Ja latam na A1200 z dopałką Blizzard 1260/50 Mhz i GOŁYM Workbenchem 3.0. Ostatnio nawet bez MUI. I świetnie się mam. Cinema 4D, Lightwave, Image FX, Scala, rozmaite "painty" i Wordworth śmigają cudownie.

Z szacunkiem
Des

[#3] Re: AmiKit na prawdziwą Ami?

@Des, post #2

Nie masz karty graficznej więc i wyboru specjalnego nie masz.

Pozdrawiam
[#4] Re: AmiKit na prawdziwą Ami?

@RadoslawF, post #3

No niby taaak... No bo nie mam.
Ale fakty takie, że karta GFX niespecjalnie mnie kręci. Mialem. Miałem Cybervision 64 w Amidze 4000. Mialem też dopałkę PPC. Ale po kilku miesiącach zabawy zrezygnowalem. Owszem, trochę żałuję, bo miło by było teraz taki wypas mieć, tak kolekcjonersko po prostu. Kolekcjonersko, bo do tego, czym się zajmuję/bawię nie potrzeba mi niczego więcej nad to, co oferują kości AGA plus procek 060/50Mhz.

Nie twierdzę, że karty GFX są be i fuj. Boże broń. Po prostu - subiektywnie, dla mnie, dla moich potrzeb - starcza z zapasem nawet - to co mam.
Każdemu wedle potrzeb...

Z szacunkiem
Des

[#5] Re: AmiKit na prawdziwą Ami?

@Des, post #4

Ciekawe czy OCZKA są takiego samego zdania?

[#6] Re: AmiKit na prawdziwą Ami?

@Des, post #2

Naszła mnie inna myśl bo chyba np. taki kalendarzyk czy Ami Start można sobie pod 3.9 samemu zainstalować i upodobnoć troszkę, dorzucić Magellana i powinno być :) Tylko nie wiem jak takie fajne grube okienka stworzyć.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem