[#1] Brak kolorów w amiga 500
Witam chciałem sie zapytac czy nie wiecie co moze byc przyczyna braku kolorów w amidze mam tylko czarno bialy ekran z gory dzieki za pomoc ;) :D
[#2] Re: Brak kolorów w amiga 500

@ilo246, post #1

pewnie podalczasz amige przez compsite (kabel chinch), a amiga 500 wyswietla przez te wyjscie tylko w kolorze czarno-bialym, potrzebowac bedziesz kabel euro, albo modulator (wszystko dostepne na allegro)

[#3] Re: Brak kolorów w amiga 500

@Banderas, post #2

no wlasnie mam przez czincze :/
[#4] Re: Brak kolorów w amiga 500

@ilo246, post #1

Jezeli maz telewizor ze zlaczem euro to polecam wlasnie je , modulator daje dosc mizerny obraz.

[#5] Re: Brak kolorów w amiga 500

@ilo246, post #3

A500 "przez czincze" daje obraz właśnie czarno-biały. Aby uzyskać kolor potrzebujesz modulatora TV, albo wspomnianego już kabla RGB-EURO.
[#6] Re: Brak kolorów w amiga 500

@Daclaw, post #5

no tak ale gdyby tak kabel Chinch-Euro ?

[#7] Re: Brak kolorów w amiga 500

@cinekamigowiec, post #6

Poczytaj jeszcze raz te 5 postow wyzej i odpowiedz sobie sam.

[#8] Re: Brak kolorów w amiga 500

@11MASTEr, post #7

Widze że się wszyscy ogromnie ciesazycie że ja wracam ? pomysł

[#9] Re: Brak kolorów w amiga 500

@cinekamigowiec, post #8

Cinek Cinek To ty Nie wierze Urlop ci sie skończył czy dopiero teraz ci się o nas Amigowcach przypomniało

[#10] Re: Brak kolorów w amiga 500

@Roszak, post #9

Teraz mi sie przpomnialo a przy okazji zakladam tak durne tematy typu czy mozna do amigi a600 podpiac Core 2 DUo Quad :p wkoncu z czegos trzeba zyc :D

[#11] Re: Brak kolorów w amiga 500

@cinekamigowiec, post #10

wkoncu z czegos trzeba zyc

Na LSD dlugo nie pociagniesz chlopie. Juz straciles barwy i wszystko widzisz w czerni.

Pamietaj. Rano żurek i salatki warzywno-owocowe. Bardzo ci pomoga :P
[#12] Re: Brak kolorów w amiga 500

@cinekamigowiec, post #10

prosil bym o dozywocie dla niego...
ogolnie to z kad jestes?

[#13] Re: Brak kolorów w amiga 500

@Banderas, post #12

czyli zeby byly kolowy to trzeba miec kabel euro-czincz
oto link

http://www.altron.com.pl/cgibin/shop?info=EUROwt2xRCAwt12m&sid=4c6d006e
[#14] Re: Brak kolorów w amiga 500

@ilo246, post #13

Nie, trzeba mieć kabel "Amigowe RGB -> Euro".

[#15] Re: Brak kolorów w amiga 500

@ilo246, post #13

taki dokladnie:

http://allegro.pl/item368379363_kabelek_do_amigi_3_metrowy_super_obraz_i_dzwiek.html

[#16] Re: Brak kolorów w amiga 500

@Banderas, post #15

thx
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem